La crisi ha fet que la venda ambulant es redueixi a la Jonquera però creixi a Roses

0
660

La Policia Local de la Jonquera va aixecar, al llarg del 2010, 397 actes de comís preventiu per venda ambulant, el que representa una reducció del 39,9% respecte del 2009, quan se n’havien aixecat 993. Aquesta és una de les dades més destacades que s’inclou en l’últim balanç anual del servei, que s’ha fet públic aquesta setmana. La caporal en cap del cos, Lluïsa Santos, atribueix aquesta disminució a la crisi econòmica, que ha fet baixar la demanda, però també al fet que al maig se suprimissin (per motius pressupostaris) els dos auxiliars de la Policia Local que hi havia al Pertús. I és que durant els mesos d’estiu, aquests dos agents es dedicaven gairebé exclusivament al control de la venda ambulant.
Sigui com sigui, les estadístiques demostren que les infraccions relacionades amb aquesta pràctica segueixen centrant, de llarg, la feina -almenys l’administrativa- del cos policial. Perquè de les 920 actes que es van formalitzar al 2010, un 43% (397) eren per comissos de material il·legal.
Al municipi de Roses (l’altre gran afectat de l’Alt Empordà), en canvi, la situació ha estat una mica a la inversa. I tal com explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero, al 2010 el fenomen de la venda ambulant ha seguit els mateixos paràmetres que al 2009, i els comissos s’han incrementat en un 25%. Així, si al 2009 van intervenir tres tones de material, al 2010 en van intervenir quatre. Segons Tarrero, a Roses la crisi econòmica ha fet que la gent vengui més al carrer i que la demanda els augmenti. “Potser la gent no compra tant al botiguer i compra més a aquesta gent”, diu el regidor, que argumenta que “és la mateixa bossa de mà, surt del mateix lloc i el botiguer potser la ven a 20 euros i ells, a 5”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li