La crisi de la Covid suposa un augment de 918 aturats durant el mes d’abril

0
1524

El mes passat va cloure amb 8.695 persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya


La crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 ja es fa evident de manera notòria al mercat laboral. Tant és així que la comarca de l’Alt Empordà va cloure el mes d’abril amb 8.695 persones inscrites a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una dada que representa un augment de la desocupació d’un 11,80% en comparació amb el mes de març, quan hi havia 7.777 persones sense feina, és a dir, 918 aturats menys.

Segons les dades proporcionades pel Ministeri d’Ocupació, d’altra banda, l’increment d’aquest nivell d’atur encara és més considerable des del punt de vista interanual, atès que la desocupació en un any ha augmentat fins a un 21,29%, tenint en compte que al mes d’abril de l’any passat hi havia 1.526 persones menys sense feina (un total de 7.169, concretament).

2.408 ERTOS. A totes aquestes persones que busquen feina cal afegir-hi, d’altra banda, tots els treballadors afectats per l’allau d’expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTOs), que a la comarca ja s’enfilen fins als 2.408. En total, el volum de treballadors del territori alt-empordanès subjectes a aquesta mesura és de 13.666 persones.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li