La Covid-19 ja ha registrat 392 casos positius a la comarca i 1.588 de sospitosos

0
1750

La Fundació Salut Empordà tracta uns 130 casos diaris en la darrera setmana i acumula 21 defuncions i 126 altes


 

El coronavirus a l’Alt Empordà continua donant dades a l’alça en afectació de la pandèmia però s’han de tenir presents els nous còmputs del Departament de Salut. En el moment de tancar aquesta edició i en les xifres per comarques i municipis es tenia informació d’un total de 392 casos positius de Covid-19 i 1.588 de sospitosos. Els positius s’han sotmès a la prova diagnòstica PCR, la més fiable, o a un test ràpid. Els sospitosos no tenen prova diagnòstica amb resultat positiu però són casos activats pel servei de vigilància epidemiològica.

Per municipis, les dades de la Covid-19 només es donen dels que tenen més de 200 habitants i, per tant, a l’Alt Empordà queden sense registres públics mitja desena de pobles. En el mapa del Departament de Salut [vegeu la imatge] es poden analitzar els punts més foscos, que aquesta setmana ja són set, un més que l’anterior. Els municipis més afectats per percentatge de població són Terrades (13 positius i 5 de sospitosos), Capmany (10 positius i 9 de sospitosos), Masarac (3 positius i 2 de sospitosos), Borrassà (5 positius i 8 de sospitosos), Sant Climent (4 i 5) i s’hi afegeix Pontós, que amb 266 habitants té 1 cas positiu i 2 de sospitosos.

ABS. Les àrees bàsiques de salut de la comarca incrementen també els casos positius de coronavirus respecte de la setmana passada. A l’ABS de Roses es registren 74 casos, que inclourien els PCR fets a diferents membres de les policies locals de Roses i Cadaqués que han donat positiu. També és significativa la xifra tan alta de possibles Covids (480). Figueres té 157 positius i 525 de possibles, i l’altra ABS amb més casos de la comarca és Vilafant (63 positius i 480 sospites) [vegeu la taula].

FUNDACIÓ SALUT EMPORDÀ. Una altra òptica de la pandèmia a la comarca són les dades que facilita, també diàriament, la Fundació Salut Empordà, que gestiona l’hospital de Figueres i l’ABS de l’Escala. Fins ahir s’havien registrat 281 casos positius, amb 126 altes acumulades i 21defuncions en total, des de l’inici de la crisi. Aquesta setmana s’ha produït una defunció.

Pel que fa als professionals sanitaris, hi hagut 95 casos positius, 80 dels quals ja s’han pogut reincorporar a la feina. El nombre d’infectats sanitaris de la setmana passada també era 95, de manera que en els darrers set dies no hi ha hagut més casos entre el col·lectiu.

Les corbes deixen els nivells encara força alts pel que fa a casos que es tracten diàriament. Aquesta setmana se situa en uns 130, el dia amb més pacients sense alta va ser el dia 22, amb 137.

Un altra dada rellevant i que es va celebrar va ser la del dijous 23 d’abril: en aquella jornada no es va registrar cap cas nou de coronavirus.

L’evolució dels casos de la Fundació Salut Empordà, es pot seguir en el gràfic d’aquesta pàgina. S’hi registren el casos diaris restant defuncions i les altes donades. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li