La convocatòria d’ajuts per a entitats, oberta

0
668

Tal com també es va fer el 2020, es preveu ampliar la despesa subvencionable del 30 al 50%, tenint en compte que moltes entitats no han pogut desenvolupar l’activitat inicialment programada, però han hagut d’afrontar despeses estructurals


L’Ajuntament de Figueres ha aprovat la convocatòria per a l’atorgament de subvencions adreçades a entitats culturals, educatives, juvenils, esportives i veïnals que desenvolupin projectes, activitats i serveis estables d’utilitat pública i d’interès social durant el 2021. S’hi destinaran 483.600 euros. I atesa la crisi sanitària i les conseqüències que ha comportat tant en l’execució dels programes d’activitats de les entitats com en la manca de certeses a l’hora de planificar els propers exercicis, excepcionalment la convocatòria serà anual.

A més, tal com també es va fer el 2020, es preveu ampliar la despesa subvencionable del 30 al 50%, tenint en compte que moltes entitats no han pogut desenvolupar l’activitat inicialment programada, però han hagut d’afrontar despeses estructurals. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament considera oportú «establir que en la present convocatòria les despeses de manteniment i estructura (lloguer, llum i similars) puguin justificar-se fins a un màxim del 50% sobre el total del projecte, activitat o servei».

Els ajuts hauran de fomentar projectes, activitats o serveis estables que tinguin per finalitat millorar la cohesió social de la ciutat; fomentar valors socials, educatius, culturals, esportius i de diversitat i integració, així com noves formes de participació; contribuir a garantir la qualitat de la salut a Figueres; promoure, defensar i garantir els drets de la ciutadania; promoure la igualtat; millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties i les seves famílies; fomentar la integració i la normalització de persones amb discapacitat; vetllar per la qualitat de vida de les persones grans; ampliar l’oferta formativa de la ciutat i fer possible la formació continuada; promoure l’educació i la formació de qualitat com una eina per al progrés personal; fomentar la participació i impulsar l’accés de la ciutadania a la cultura; o fomentar oportunitats entre els joves per a que puguin desenvolupar els seus projectes de vida. Es podran presentar sol·licituds fins el 20 d’abril.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li