La connexió Figueres-Perpinyà amb autobús serà una realitat abans del 2021

0
1877

Catalunya i França treballen en un projecte per suprimir l’efecte frontera en el transport públic per carretera


Millorar la mobilitat dels habitants de l’Espai Català transfronterer. Aquest és un dels objectius del projecte europeu ConnECT que va arrencar fa unes setmanes a Perpinyà i que ja té «unes línies executades que es concretaran entre el 2020 i el 2021». Així ho va avançar a HORA NOVA el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, després de la darrera reunió entre les delegacions catalana i francesa, que va avançar en algunes accions a implementar.

DELS LÍMITS A PERPINYÀ. L’Alt Empordà i la Catalunya del Nord reforçaran les connexions en transport per carretera. S’estudia que l’autobús que va de Figueres fins als Límits, a la Jonquera, ressegueixi territori francès, passi pel Voló i des d’allà es pugui fer la connexió fins a Perpinyà. Això seria un avanç important que donaria una alternativa al tren d’alta velocitat. L’altra acció prevista seria que l’autobús de la línia Pont de Molins-Maçanet de Cabrenys passés per Costoja –ja França– i arribés a Sant Llorenç de Cerdans.

MOU-TE. Actualment tota la informació per viatjar amb transport públic a Catalunya es pot consultar des de l’aplicació Mou-te del Departament de Territori i Sostenibilitat (TES). Ben aviat s’hi inclouran els transports de la Catalunya del Nord.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li