La compra de nova maquinària de neteja es finançarà amb partides no executades

0
882

La inversió en els nous aparells és d’1,5 milions d’euros i l’Ajuntament els podria adquirir a principis del 2021


Figueres tindrà nova maquinària de neteja viària l’any vinent. El ple va aprovar ahir una modificació de crèdit extraordinària per fer la inversió. Això representa una provisió d’1,5 milions d’euros que s’han tret de partides no executades durant el 2020 o que ja se sap que no s’arribaran a gastar.

Per arribar als 1,5 milions necessaris per renovar l’obsolet parc de neteja viària de Figueres, es traslladaran 574.000 euros que havien d’anar per al nou pavelló municipal. I és que els treballs s’endarreriran perquè cap empresa es va presentar en el concurs per fer les obres. Una altra inversió que tampoc s’executarà o que almenys s’ha quedat sense partida és l’adequació dels vestidors, les grades i la protecció de la piscina. També se sacrifica la nova il·luminació del camp de futbol de la Marca de l’Ham i es retiren els 75.000 euros que Figueres havia de destinar a finançar el centre d’acollida d’animals comarcal.

Ja fa temps que el tema de la neteja de la ciutat té qüestions pendents de resoldre. Cal més infraestructura i efectius però tampoc se sap com acabarà el contracte amb l’empresa que se n’encarrega. Actualment el servei el continua prestant l’empresa mixta Ecoserveis. A principis d’octubre es va dur a terme la quarta pròrroga, que està prevista fins al 2 d’octubre del 2021. La intenció de Figueres és que el servei de neteja viària sigui assumit per l’empresa pública Fisersa. Mentrestant, s’elaboren informes perquè això sigui possible. A banda, el ple també va aprovar els plans de gestió de Fisersa Ecoserveis fins a finals del 2020.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li