La Comissió Europea finançarà la instal·lació de wifi gratuït a sis pobles de l’Alt Empordà

0
1817

Agullana, Borrassà, Castelló d’Empúries, Palau-saverdera, Sant Climent i Sant Pere rebran ajuts de 15.000 euros


 

Quatre municipis de l’Alt Empordà podran instal·lar wifi gratuït en espais públics gràcies a una subvenció que la Comissió Europea els ha concedit en el marc del projecte WiFi4EU; una iniciativa que vol garantir l’accés lliure de tota la població a l’internet d’alta qualitat. Els pobles de la comarca que se’n beneficiaran són Agullana, Borrassà, Castelló d’Empúries, Palau-saverdera, Sant Climent de Sescebes i Sant Pere Pescador.

Els ajuntaments rebran un bo de 15.000 euros per poder habilitar punts de wifi en ajuntaments, biblioteques, centres de salut, museus, parcs o places, entre altres espais públics. Els diners serviran per finançar els costos de l’equip i de la seva instal·lació, que haurà d’estar acabada en un termini màxim d’un any i mig. I les administracions municipals s’hauran d’encarregar de contractar el proveïdor del servei, i pagaran els costos de la connexió i el seu manteniment. La connexió en banda alta s’haurà de mantenir activada almenys durant tres anys.

El WiFi4EU es va posar en marxa ara fa aproximadament un any i, en una primera convocatòria, se’n van beneficiar 44 municipis catalans. De l’Alt Empordà, només hi havia Fortià. I dijous passat la Comissió Europea va fer pública la llista dels beneficiats pel segon lliurament d’ajuts, entre els quals hi ha un centenar de pobles i ciutats de Catalunya (sis de l’Alt Empordà). 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li