La comissaria, a licitació per 3 milions d’euros

0
657

Està previst que el contracte s’adjudiqui cap a l’estiu, i a partir d’aleshores les obres s’allargaran un any i mig


La construcció de la nova comissaria de districte dels Mossos d’Esquadra de la Jonquera és cada cop més a prop. Dimecres la Generalitat va treure l’obra a licitació per 3.004.819,51 euros (IVA inclòs), i les empreses interessades poden presentar ofertes fins al 26 de maig. Quan s’adjudiqui el contracte, el termini d’execució dels treballs serà d’un any i mig.

El nou edifici substituirà els mòduls prefabricats en què treballen els agents des del 2012. Tal com va avançar HORA NOVA, es construirà a la zona de La Campa, en uns terrenys cedits per l’Ajuntament que estan a tocar del parc de Bombers.

L’equipament tindrà dues plantes, cada una de les quals farà uns 1.500 m2, i un soterrani. Al soterrani hi haurà les garjoles, l’àrea de detenció i una zona d’aparcament. A la planta baixa, l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) per atendre i recollir denúncies, i una àrea específica destinada a menors i víctimes que necessitin protecció especial. I al pis superior, els despatxos per a comandaments i unitats específiques.

Inicialment la nova comissaria tindrà una dotació ordinària d’entre 60 i 70 agents. Això, ja d’entrada, suposarà gairebé triplicar els efectius que actualment hi ha destinats a la zona (uns 25). Però la previsió inicial del Departament d’Interior és que, en situacions excepcionals, com ara nevades o grans retencions de trànsit, la xifra d’agents es pugui elevar fins al centenar.

MÉS ENLLÀ DEL 2021. Aquest equipament és una reivindicació històrica del municipi. Al febrer del 2019, l’aleshores conseller d’Interior, Miquel Buch, va anunciar que l’edifici seria una realitat a finals del 2021. Un termini que no es complirà, perquè l’obra no s’adjudicarà fins entrat l’estiu; és a dir, que la previsió inicial s’endarrerirà almenys un any. L’octubre passat, el conseller Miquel Sàmper va anunciar que la dotació de la nova comissaria de la Jonquera es faria amb agents procedents de les noves promocions dels Mossos (que també reforçaran altres comissaries de la Regió Policial de Girona).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li