La comarca tindrà un nou servei d’atenció per a dones en situació de violència masclista

0
943

El nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) tindrà la seu a la capital empordanesa, Figueres


Aquest nou servei, que entrarà en funcionament a l’octubre, oferirà atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya compta amb 13 SIEs i el mes de febrer d’aquest any van entrar en funcionament 5 SIEs nous. El nou SIE de Figueres atendrà totes les dones i els seus fills i filles de l’Alt Empordà i la Garrotxa. D’aquesta manera, entre aquest SIE i el que ja existeix a Salt cobriran la totalitat de la demarcació de Girona.

SIE A FIGUERES. L’equipament i el projecte en si té com a objectius oferir informació de qualitat sobre els recursos de la xarxa; proporcionar una atenció social i terapèutica especialitzada i continuada; adequar el model d’intervenció social, legal i terapèutic al procés de les dones que han patit o pateixen violència masclista; potenciar programes de prevenció, assistència i reparació, com el programa d’acollida, d’atenció social, d’atenció psicològica per a dones, d’atenció psicològica infantil i juvenil, d’atenció jurídica, d’atenció socioeducativa o de mediació intercultural, i treballar coordinadament amb els serveis externs, atenent el procés específic de cadascuna de les dones. Des que es va posar en marxa el projecte, els Serveis d’Intervenció Especialitzada a Catalunya han atès setmanalment una mitjana de 850 dones i 175 filles i fills, i han realitzat més de 1.100 intervencions d’urgència, durant aquest 2020.

L’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, valora positivament l’obertura d’aquest nou servei a la comarca i concretament a la ciutat. Detalla que «amb aquest servei, se’ls podrà donar una atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació de les dones víctimes i també als seus fills». D’altra banda, destaca que «aquests serveis incidiran en la prevenció, la sensibilització i la implicació comunitària».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li