La comarca té oficialment 300 voluntaris socials però necessita captar-ne més

0
740

Ja fa temps que la societat civil s’ha hagut d’implicar a fons amb qüestions que haurien d’atendre les administracions. Es tracta de necessitats socials i de nous escenaris que han deixat una important part de la població desatesa en molts aspectes. La crisi ha accentuat les mancances i les entitats de caràcter social s’han hagut de posar a treballar de valent. Una feina clau ha estat i és la dels voluntaris. Segons dades oficials, a la comarca n’hi hauria més de 300 que formarien part de les 8 entitats més grans. La resta es repartirien entre la resta d’associacions.
L’Alt Empordà compta a una trentena d’entitats i d’aquestes, 20 formen part de la Taula d’Entitats d’Inclusió Social. Un dels seus portaveus, Narcís Batallé, va explicar divendres passat en la presentació de les accions per impulsar el voluntariat, que “l’objectiu és buscar aquells sectors que encara no estan prou sensibilitzats”.

setmana del voluntariat. Per primera vegada a la comarca, se celebrarà un esdeveniment que té com a objectiu donar a conèixer els projectes de les entitats de caràcter social i fer que augmenti el nombre de voluntaris. En el marc de la Setmana del Voluntariat hi ha previst per demà dimecres a la tarda una jornada de treball a les Escolàpies sota el títol “Com gestionar amb èxit el voluntariat”. La responsable de voluntariat de Càritas de Girona, Mercè Ribó, farà la xerrada “Què vol dir ser voluntari?”. Seguidament hi haurà tallers simultanis de gestió del voluntariat i la jornada acabarà amb el debat “Els reptes en la gestió del voluntariat”, moderat per Mohamed El Amarani, president de la Xarxa de Convivència de Roses. Tant els tallers com el debat posterior es podran seguir en streaming mitjançant el hashtag de Twitter: #voluntariataltemporda.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li