La comarca surt a córrer

0
934

L’Alt Empordà ja té definit el calendari de curses d’enguany, un conjunt de proves per a diversos nivells


Tradicionalment, la comarca de l’Alt Empordà ha estat una contrada ben prolífica en l’organització de curses populars, una tendència que enguany es tornarà a evidenciar. Sempre que el context pandèmic així ho permeti, és clar. I ho farà aviat, aquest diumenge dia 30 de gener, amb la sisena edició de la Marxa de la Sussissa d’Espolla (10 quilòmetres), que compta amb al voltant de mig miler d’inscrits.

La coneguda com “La primera de l’any” serà l’encarregada d’encetar una temporada amb una notòria presència de proves durant l’hivern. Al febrer, l’activitat es traslladarà als nuclis de Vilafant, amb la Vilafant en Marxa (6 de febrer, 5 km); a Palau-Saverdera, amb el Balcó de l’Empordà (13 de febrer, de 21, 10 i 6 km), i a Bàscara, amb la setena Despertaferro Nocturna (19 de febrer, 7 km), mentre que als primers dies de març, del 4 a 6, Vilajuïga acollirà les exigents curses de l’Entre Castells (35, 20 i 10 km).

El primer dia de la primavera d’enguany, el 20 de març, servirà de context per acollir dues proves alt-empordaneses: la cinquena Cursa de la Dona de l’Escala (5 km) i una novetat, la primera Cursa de la Dona de Biure (6,5 km). Durant aquesta estació, d’altra banda, també es faran la setena Cursa de la Dona de la Jonquera (5 km); la Cursa de la Mata de Garriguella (3 d’abril, 11 km); la quarta Fox Trail de Sant Llorenç de la Muga (10 d’abril, de 15 i 7 km); la nova i duríssima Ultra North (14 de maig, de 80 km), que unirà Cantallops amb Roses amb un circuit lineal de 4.250 metres de desnivell positiu; la Trail Cap de Creus de Roses (15 de maig, de 44, 22 i 11 km), i la icònica Marxa dels Dòlmens de la Jonquera, que enguany celebrarà la 34a edició (22 de maig, de 13 km).

A l’estiu l’activitat afluixarà sensiblement, però es mantindrà dempeus amb la celebració de la desena Rebentarocs de Calabuig i Bàscara (30 de juliol, d’11 i 6,5 km); la Cursa del Fau de Maçanet de Cabrenys (14 d’agost, de 23 i 9 km) i l’onzena edició de la Despertaferro de Bàscara (11 de setembre, de 12 i 6 km).

UN OCTUBRE BEN ACTIU. L’activitat atlètica a la comarca s’iniciarà el 25 de setembre amb la segona Tiffany’s Trail de Ventalló (10 i 6 km), però serà a l’octubre quan hi haurà bona part de l’activitat: el dia 3, amb la 38a Marxa de Navata (13 km), el 9, amb el primer Trail Puigneulós, entre Cantallops i la Jonquera (32 km) i el 16, amb una nova edició de l’Olla de Tapis de Maçanet de Cabrenys (21 i 8 km).

Ja a l’hivern, l’Alt Empordà es posarà les vambes el darrer dia de l’any per disputar una nova Sant Silvestre de Cadaqués (5 km); la tradicional Cursa dels Nassos de Maçanet (5 km) i la consolidada Sant Silvestre Navatenca (5 km).

ALTRES PROVES. Més enllà d’aquestes curses, n’hi ha d’altres que també tindran influència alt-empordanesa, ja que almenys una part del seu recorregut trepitjarà la comarca. És el cas de la sisena MontcalRun de Maià de Montcal (3 de juliol, de 42, 21 i 8 km); la brutal 100 Miles Sud de France, de Font Romeu a Argelers (del 6 al 9 d’octubre, de 170, 120 i 80 km), i el Trail des Salines que es farà a la localitat de Ceret (23 d’octubre, de 23 i 10 km).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li