La comarca, sense toc de queda

0
846

Una de les poblacions de l’Alt Empordà que demanava el confinament nocturn era l’Escala


Finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no avala ampliar el toc de queda a seixanta-dos municipis tal com demanava el Govern. L’òrgan ha decidit mantenir la mesura a només dinou poblacions de Catalunya, de les quals no n’hi ha cap de l’Alt Empordà, per tant, els municipis de Figueres, Roses o Vilafant surten de la llista de poblacions amb confinament nocturn. Les dues darreres poblacions ja havien sortit de la llista de municipis amb confinament nocturn ara fa unes setmanes.

QÜESTIÓ D’ORDRE PÚBLIC. El TSJC creu que la voluntat del Govern català d’aplicar el toc de queda és «el manteniment de la seguretat i l’ordre públic» en els municipis més grans i «limitar las interaccions socials i el fenomen del botellot». És per això que la resposta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya afirma que aquest «no és cap criteri sanitari estrictament considerat», tal com destaca ACN. De fet, el TSJC argumenta que alguns municipis ara ja han baixat dels 125 casos per 100.000 habitants en els últims set dies, de manera que «resultaria encara més innecessari i desproporcionat». El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit aquest mateix dilluns que la mesura és necessària per contenir els contagis i que es va demanar en base a criteris sanitaris i no d’ordre públic.

L’ESCALA. Fa unes setmanes, la voluntat d’alguns ajuntaments de la comarca, com ara el de l’Escala, reclamava a la Generalitat que actués per evitar les aglomeracions del jovent i els botellots a les platges. En aquest sentit, el consistori escalenc, veient que no es podia decretar el toc de queda, finalment va decidir tancar l’accés a les platges la setmana passada. De fet, és una mesura que continua vigent i no es pot accedir a les platges de les 23 a les 06 h. Una altra mesura és la prohibició de beure i menjar en grup als espais públics, així com de reunions socials de més de 10 persones.

CASTELLĂ“ D’EMPĂšRIES. Seguint el mateix fil que el consistori escalenc, l’Ajuntament de CastellĂł d’EmpĂşries-Empuriabrava va fer una publicaciĂł a les seves xarxes socials fent referència a la decisiĂł final del toc de queda. Afirmava que el que el TSJC «ha aprovat sĂłn les restriccions com la limitaciĂł de les reunions a un mĂ xim de deu persones i la restricciĂł de l’horari de totes les activitats fins a les 00.30 h. A mĂ©s, els assistents a esdeveniments d’oci o culturals han d’estar asseguts i han de mantenir la distĂ ncia interpersonal», unes mesures que fins ara no han canviat a cap poblaciĂł del territori catalĂ .

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li