La comarca registra 48 nous casos de Covid-19 en la darrera setmana i cap mort

0
1547

Els positius arriben a la xifra dels 649 i els casos sospitosos han augmentat un 14% i pugen als 4.334


 

Aquesta darrera setmana han tornat a augmentar els casos nous de Covid-19 i també els casos sospitosos. Les últimes dades del departament de Salut, conegudes en el moment de tancar aquesta edició, xifraven en 649 el nombre de positius a l’Alt Empordà, 48 més que la setmana anterior (601). El nombre de sospitosos també s’ha elevat considerablement, fins a un 14%, i ha passat dels 3.720 al 4.334. La bona notícia és que la mortalitat es manté en les 36 defuncions i aquesta setmana no n’hi ha hagut cap.

Una altra dada significativa és que el nombre de persones ingressades per Covid-19 a l’hospital de Figueres és només d’un pacient. En les últimes hores s’han donat dues altes hospitalàries, que representen un total acumulat de 180. També segons les dades de la Fundació Salut Empordà que es donen periòdicament sobre la pandèmia, l’entitat ha registrat fins ara 335 casos positius de coronavirus, 1 més que divendres passat. Es tracta d’un cas diagnosticat per serologia (que ja ha passat la malaltia). Pel que fa a les defuncions, l’hospital comarcal no en registra des de fa més de quatre setmanes. La xifra acumulada és de 24 èxitus.

LES ABS. A banda de les xifres de positius i casos sospitosos globals per comarques, Salut també especifica les dades per municipis i àrees bàsiques de salut (ABS). Aquesta setmana es torna a seguir el mateix criteri que l’anterior: els casos positius són els que han estat confirmats per una prova diagnòstica PCR o per un test ràpid, i els casos sospitosos són els que presenten símptomes de Covid però sense que s’hagi fet cap prova diagnòstica i que el sistema classifica com a «possible cas».

Per ABS, Figueres i Roses, per la seva densitat de població, són les que tenen més casos positius i també més sospitosos [vegeu la taula]. En l’anàlisi dels municipis es mantenen amb zero casos Vilamacolum, Torroella de Fluvià, Darnius, Sant Llorenç de la Muga, Cantallops i Cabanelles. En els darrers dies, però, han passat de zero a un o més casos Pontós, Cabanes, Fortià, Garrigàs i Ventalló.

En tot cas, els augments dels casos positius es poden explicar per una major quantitat de proves diagnòstiques que es fan ara. Ja fa unes setmanes que els testos ràpids són més freqüents i les proves PCR es poden fer als centres d’atenció primària. La necessitat o no de fer-les la determina el mateix facultatiu. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li