La comarca participa en les Jornades Europees de Patrimoni

0
1020

Visites guiades, jornades de portes obertes, rutes i itineraris patrimonials, propostes familiars, concerts i espectacles


 

Catalunya gaudirà, els dies 9, 10 i 11 d’octubre del 2020, de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP). Un reconeixement al patrimoni cultural que se celebra a Europa durant un cap de setmana de setembre o d’octubre. Peralada, Sant Llorenç de la Muga, Vilabertran, Figueres, Vilafant, Fortià, Castelló d’Empúries, Roses, el Port de la Selva, l’Escala i Llançà són els municipis que realitzaran activitats en aquesta edició. Les propostes culturals inclouen visites guiades, com ara la Ruta de Masos i Molins, prevista pel dissabte a les 10 h a Fortià, o la que es durà a terme l’endemà al conjunt medieval i a l’església romànica de Sant Llorenç de la Muga.

PORTES OBERTES. L’Ecomuseu-Farinera, el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV i la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries romandran oberts durant el cap de setmana. També s’hi sumen el castell de Sant Ferran de Figueres, la canònica de Santa Maria de Vilabertran, el MAC-Empúries i el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes.

MÚSICA. El cementiri Mariner de l’Escala acollirà, dissabte a les 12 h, el concert musical i poètic d’Ívida Cynara. També hi haurà una actuació musical amb la Jove Orquestra de Figueres quan finalitzi la visita guiada a l’església de Sant Pere, prevista pel dia 10 d’octubre a les 10 h.

GRATUÏTES. Totes les propostes respecten les mesures sanitàries i de seguretat vigents. Els horaris i les localitzacions exactes estan disponibles a través de www.patrimoni.gencat.cat/ca/jep2020. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li