La comarca es prepara per a la tercera edició de la Setmana de la Pedra Seca

0
1143

Diferents municipis de l’Alt Empordà oferiran rutes, caminades guiades i activitats de recuperació patrimonial


 

COL·LABORA×PAISATGE va ser l’entitat que el 2020 va impulsar la primera edició de la Setmana de la Pedra Seca, amb 80 activitats arreu de Catalunya. La segona edició, l’any següent, en va sumar 113. Aquest divendres 25 de novembre, començarà la tercera edició, coincidint amb el 4t aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

La Setmana d’aquest 2022 recollirà més d’un centenar d’activitats arreu dels Països Catalans. L’objectiu és, una vegada més, visibilitzar i posar en valor el patrimoni de pedra seca, el seu ofici i tècnica; així com l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca. S’han preparat visites guiades, caminades, exposicions, presentacions, tallers de recuperació i sessions formatives, entre altres activitats.

RELLEU. Després de dues edicions liderades per ADRINOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya), creadora i impulsora de la iniciativa a través de COL·LABORA×PAISATGE, aquest any l’organització passa a mans de l’Associació de Micropobles de Catalunya, a través de l’Ajuntament de Torrebesses. El seu alcalde, Mario Urrea, ha agraït «la gran feina realitzada per ADRINOC en el marc de COL·LABORA×PAISATGE impulsant aquest projecte». Per la seva banda, Santi Reixach, president d’ADRINOC, ha valorat molt positivament el relleu: «Estem segurs que aquest relleu permetrà consolidar la Setmana de la Pedra Seca a llarg termini i seguir posant en valor aquest patrimoni, ofici i tècnica a casa nostra». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li