La comarca deixarà d’ingressar 1,7 MEUR en impostos de l’AP-7

0
972

Fins a 14 ajuntaments es veuran afectats per la reducció d’ingressos, que en algun cas són del 20% del pressupost municipal


 

Els ajuntaments de l’Alt Empordà deixaran d’ingressar gairebé 1,7 milions d’euros en impostos de l’AP-7. Concretament, durant el 2020, un total de 14 consistoris de la comarca van ingressar fins a 1.680.812,03 euros que els corresponien d’IBI pel pas de l’autopista pels seus termes municipals, i també per les àrees de servei. Els que més hi van guanyar van ser Bàscara (268.690,21 euros) i Borrassà (170.482,92 euros), però també van rebre quantitats importants la resta de pobles, que són Capmany, Darnius, Garrigàs, Llers, Pont de Molins, Pontós, Agullana, Biure, Cabanes, Vilafant, la Jonquera i Figueres. Aquests ingressos, però, deixaran de ser efectius a partir del proper 31 d’agost, data en què s’acaba l’actual concessió del vial.

En alguns casos, aquests diners representen entre el 10 i el 20% dels pressupostos municipals, motiu pel qual els alcaldes demanen solucions per evitar el sotrac. A Bàscara, per exemple, Narcís Saurina alerta que perdran un 20% dels ingressos, diners que els suposaven una alenada d’oxigen quan estan pagant un deute heretat de 110.000 euros anuals. Ara, l’única esperança que manté l’Ajuntament és que la Generalitat desencalli el desenvolupament urbanístic del polígon d’Orriols. Saurina aprofita per demanar «més empatia amb les necessitats del territori» a la Comissió d’Urbanisme i obtenir així una nova font d’ingressos. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li