La collita de l’Oli de l’Empordà, «irregular»

0
1248

El nou oli es presentarà a Figueres i Girona amb uns actes que comptaran amb la col·laboració dels col·lectius de la Cuina del Vent i Girona Bons Fogons, i on també es podrà gaudir d’un tast d’oli i pa de Tramuntana


La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli de l’Empordà presentarà la nova collita a Figueres i Girona durant els dos pròxims caps de setmana: aquest dissabte, a la plaça Catalunya de la capital alt-empordanesa (de 10h a 14h), i a Girona el dia 10 de desembre, a l’exterior del Mercat del Lleó (també de 10h a 14h).

En aquests emplaçaments es donarà a conèixer una collita que, segons assenyala el president de la DOP, Simon Casanovas, ofereix una «producció irregular». «Hi ha camps que tenen una producció bona i molt bona i d’altres amb poca o pràcticament sense producció», apunta.

El motiu d’aquests resultats, diu Casanovas, el trobem en les condicions meteorològiques d’enguany: «El llarg període de sequera que han patit les comarques de la Denominació d’Origen Protegida des del mes de maig fins a finals de setembre ha fet que les oliveres no tinguessin el desenvolupament esperant. Això provoca que les olives arribin a la maduració tard i tinguin un baix contingut en oli». «Malgrat que esperem una collita d’olives inferior en un 20% o 30% a una collita normal, aquest poc rendiment farà que pugui arribar a disminuir entre un 30% o 40%», conclou.

LA PRESENTACIÓ. Tant a Figueres com a Girona, durant tot el matí, s’instal·larà un espai per donar a conèixer el nou oli empordanès, que també es podrà tastar o adquirir directament dels productors de la DOP: Empordàlia, Trull Ylla, Mas Auró i el Celler Cooperatiu d’Espolla.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li