La ciutat recupera tres visites guiades per (re)-decobrir la seva història

0
548

A través d’aquests tres itineraris, l’Oficina de Turisme ofereix l’oportunitat de conèixer els secrets i racons més ben guardats


Dins la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu en destaquen diferents visites guiades per conèixer la ciutat i la seva història. Des de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Figueres presenten tres rutes: Entramuntanades. Dones empordaneses que han fet història, Sant Pere ens obre les portes i La ruta Dalí. Es faran els dies 1 i 2 de maig.

‘ENTRAMUNTANADES. DONES EMPORDANESES QUE HAN FET HISTÒRIA’. Aquesta visita guiada convida a descobrir la ciutat a través de dones que han marcat el llegat de la nostra comarca. Des de l’Ajuntament expliquen que el recorregut permet (re)descobrir i fer homenatge a dones creadores en el camp de les Lletres, les Ciències i les Arts que han deixat empremta aquí. Des de la dona que va néixer per ser reina, o l’aclamada ballarina que va captivar el públic internacional, fins a la primera en obtenir el títol de pilot privat d’helicòpter. Però també dones artistes, escriptores, esportistes i moltes més. L’aforament per fer la visita és limitat, els preus van de 4 a 2,5 euros, i és gratuïta per menors d’11 anys. La reserva s’ha de fer a través de l’Oficina de Turisme: 972503155 o turisme@figueres.org. Aquesta ruta disposa de servei d’interpretació en llengua de signes (cal avisar amb 3 dies d’antelació). Aquesta visita es va crear en el marc del Festival Som Cultura del Patronat de Turisme de la Costa Brava 2020, un esdeveniment on la ciutat hi participa cada any. Figueres reprèn aquest recorregut que tindrà continuïtat fins al mes de juny, exclusivament en català. La visita es podrà fer el 1 de maig a les 11 h i també els dies 15 i 29 de maig i el 12, 19 i 26 de juny a les 17 h.

‘SANT PERE ENS OBRE LES PORTES’. El mateix 1 de maig a les 11 h es farà la visita guiada per conèixer els secrets i racons d’un dels edificis més antics de Figueres, l’església de Sant Pere, on es va crear la vila medieval. Ha estat escenari d’episodis històrics destacats, com un casament reial o els bombardejos de la Guerra Civil espanyola. Una de les parades de la visita són les vistes de la ciutat des del campanar. Com en l’altra, l’aforament és limitat i cal reservar plaça a l’Oficina de Turisme i el preu és de 6 euros, reduïda 3 euros i gratuïta per menors d’11 anys. La visita també inclou servei d’interpretació en llengua de signes. Des del consistori expliquen que recentment s’ha firmat un conveni amb el Bisbat de Girona per donar continuïtat a les visites dins la programació anual d’itineraris de l’Oficina de Turisme, també en castellà, anglès i francès. La ruta es podrà fer també els dies 15 i 22 de maig; 24 i 26 de juny: a les 11 h i el 5 de juny a les 16:30 h.

‘LA RUTA DALÍ’. Aquesta ruta es va crear conjuntament amb els Amics dels Museus Dalí i convida al visitant a fer un recorregut pels espais més singulars de Figueres vinculats a l’artista Salvador Dalí i Domènech. El recorregut passeja per escenaris de la seva vida, com la casa natal o l’església on va ser batejar i on se’n va celebrar el funeral. També passa per la segona casa, on va pintar les primeres obres o el Teatre-Museu Dalí, entre d’altres. En aquesta oferta l’aforament també és limitat, les tarifes van de 4 euros a 2,5 euros, amb gratuïtat per a menors d’11 anys. També inclou el servei d’interpretació en llengua de signes. Tal com detallen, aquesta ruta daliniana està vinculada a la instal·lació de les panots amb formigues que recorren el centre històric i comercial, així es pot fer la ruta per lliure seguint els panots o amb un tríptic que es pot trobar a l’Oficina de Turisme. Aquesta visita tindrà continuïtat dins la programació anual de visites guiades de l’Oficina de Turisme, en castellà, anglès i francès, quan el turisme internacional pugui visitar la comarca. Destaquen que la Ruta Dalí es podrà fer durant l’estiu a través d’una mirada enfocada al turisme familiar, per fer amb nens i nenes. En el marc de la Santa Creu es podrà fer la visita el proper 2 de maig a les 11 h i també els dies 8 i 22 de maig, i 19 de juny a les 17 h i el 25 i 27 de juny a les 11 h. Per consultar més informació relacionada es pot visitar la pàgina web de l’Oficina de Turisme o bé trucar-hi.


  • Pots consultar el Suplement de la Santa Creu, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li