La CEBA estén les seves capes

0
706

El campionat escolar impulsat per l’Adepaf arriba aquest curs fins a Peralada, Castelló, Navata o Sant Pere


El Campionat Escolar de Bàsquet Adepaf, conegut popularment com la CEBA, continua eixamplant la seva influència. Després d’un últim any marcat per la pandèmia de la covid-19, el projecte protagonitza enguany un salt cap endavant i arriba a llocs com Peralada, Castelló d’Empúries, Navata o Sant Pere Pescador. «Hi arribem amb la il·lusió d’anar construint i consolidant els equips CEBA a tot arreu», detalla el responsable de la iniciativa, Carles Pujol.

La CEBA, que aquesta temporada arriba a la seva setena edició, comptarà enguany amb un centenar de jugadors i jugadores. Tots plegats esdevenen el motor d’una iniciativa que va més enllà del simple caràcter esportiu, tal com subratlla Pujol: «També es tracta d’un projecte educatiu, a part d’esportiu i social, on més enllà del bàsquet també es treballen altres aspectes fora de la pista, com ara els valors en l’esport a partir del dibuix, el foment de la lectura i els hàbits saludables després de fer exercici». «Tot això la converteix en una activitat molt completa pels nens i nenes i, alhora, atractiva per a les famílies», afegeix.

EL PROJECTE. La CEBA es manté fidel a la seva filosofia. En concret, es tracta d’una activitat extraescolar de bàsquet impulsada pel Club Bàsquet Adepaf de Figueres que combina l’aprenentatge i la diversió per a nens i nenes de P5 a segon de primària. Els exercicis es desenvolupen directament als patis de les escoles amb els entrenadors i monitors del club, que es van reunint periòdicament per tal de marcar una agenda d’activitats específica. A part dels entrenaments setmanals, de gener a maig, també es fan trobades, uns enfrontaments amistosos entre tots els centres educatius participants.

DEBUT DEL SÈNIOR. En l’àmbit competitiu, el sènior masculí de l’Adepaf va debutar el passat cap de setmana a Primera Catalana. Ho va fer oferint una bona imatge, tot i caure per la mínima contra el CB Cabrera (60-61). El local Marc Juanola va anotar 17 punts.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li