La càtedra Oceans i Salut presenta les noves propostes

0
1207

El director, Josep Lloret, fa balanç del 2019 i anuncia els nous projectes del 2020, que inclouen la neteja de microplàstics


La reunió anual del Comitè de Seguiment i del Consell Assessor de la Càtedra Oceans i Salut Humana de Roses, celebrada el dimecres a Ca l’Anita, ha servit per fer balanç de la seva activitat i encara nous reptes de futur. Entre les activitats previstes per aquest any en destaca el projecte de recollida de microplàstics, amb la col·laboració de centres de caiac, durant la celebració de la tercera edició de la Jornada Mar i Salut a Roses. Una altre proposta és el trasllat de l’exposició «Mar, salut i benestar» a Barcelona, i la realització d’una activitat solidària amb persones refugiades a Lesbos. A més a més s’impulsarà una beca predoctoral sobre activitats recreatives i salut, i la publicació d’un catàleg en anglès que serveixi per a la difusió internacional de la càtedra.

Aquestes activitats estan finançades per l’Ajuntament de Roses, que aporta 17.000 € anuals. La Fundació Universitat de Girona i Futur, la Confraria de Pescadors de Roses i el Gremi de Peixaters de Catalunya també financen la càtedra Oceans i Salut Humana, amb 4.000 € anuals per cap.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li