La Cate, pregonera de la Santa Creu

0
908

El Patronat de la CatequĂ­stica celebra aquest any el seu centenari amb diverses activitats


Aquest 2021 és l’any de la Catequística. L’entitat compleix 100 anys d’història amb l’objectiu de mirar cap endavant i pensant «en els pròxims cent anys». Davant d’aquesta efemèride, l’Ajuntament de Figueres ha proposat que La Cate sigui la pregonera de les Fires i Festes de la Sant Creu. El lloc i la manera s’avançaran més endavant, i el dia previst pel pregó seria el 29 d’abril.

L’any passat, en ple confinament, les fires ja van ser atípiques i la poca activitat va ser virtual. Aleshores el pregó va anar a càrrec dels treballadors de l’Hospital de Figueres, que afrontaven la primera onada de la covid-19 amb totes les incerteses del moment.

Des del Patronat de la Catequística hi ha la voluntat d’acceptar el càrrec de pregoners. Tot i això, el coordinador dels actes del centenari, Alfons Gumbau, declara: «Estem rumiant quin tipus de pregó farem davant les circumstàncies actuals». Feia temps que es pensava en activitats en motiu del centenari, però el context ha canviat i moltes coses previstes no seran possibles en aquest moment. Sí que s’estan treballant algunes propostes, que en els pròxims dies s’aniran detallant. De moment, ja hi ha unes convocatòries obertes abans de la inauguració oficial dels actes del centenari. Per una banda, un concurs de fotografia per Instagram organitzat pel Casal la Figa i per altra, la convocatòria d’un concurs públic per pintar un mural a la plaça de La Cate.

HISTÒRIA. El Patronat de la Catequística va néixer el 1921 com a associació vinculada a la parròquia. La voluntat era educar i formar des de la cultura i el lleure els nens i joves de la ciutat. El 1972 es va convertir en entitat de Dret Civil i va passar a ser una Fundació. La Cate sempre ha estat vinculada a la vida cultural i social i actualment acull una onzena d’associacions dins les seves instal·lacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li