
L’Escolà pies i l’Adepaf lamenten les maneres de l’Ajuntament de Figueres a l’hora de gestionar aquest assumpte amb els clubs
El futur tercer pavelló de Figueres no només genera maldecaps a l’hora de gestionar el dia a dia dels clubs i els usuaris que en depenen, sinó també pel que fa a la celebració d’activitats i esdeveniments. És el cas de la distinció de la capital alt-empordanesa com a Ciutat del Bà squet Català 2020, un reconeixement que no serà possible i que, de fet, ja ha estat adjudicat a Balaguer, que havia d’acollir la festivitat basquetbolÃstica el 2021.
Segons fonts de l’Ajuntament de Figueres, la capitalitat del bà squet anava estrictament lligada a la inauguració del nou equipament, un context que enguany no serà possible i que es preveu que pugui ser una realitat el 2022. De fet, el passat setembre l’equip de govern ja va comunicar a la Federació Catalana de Bà squet la seva voluntat de posposar el cà rrec de Ciutat del Bà squet Català per al 2022, amb l’equipament esportiu –presumiblement– operatiu. No hi ha hagut resposta.
El regidor d’Esports, César Barrenechea, detalla que quan el nou equip de govern va arribar a l’alcaldia es va trobar amb un projecte aturat, sense cap comissió especÃfica per tirar-lo endavant, però malgrat això van mantenir diverses reunions amb les entitats esportives implicades. En una d’aquestes trobades, i segons fonts municipals, s’hauria informat els clubs de la voluntat de posposar la capitalitat.
Per la seva banda, l’exalcalde i actual portaveu de l’oposició a l’Ajuntament per Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha piulat recentment a través de Twitter que el govern actual «ha declinat la capitalitat en què tant havÃem treballat. Ho van fer unilateralment sense consultar a ningú».
ELS CLUBS, MOLESTOS. Les paraules provinents des de l’Ajuntament no acaben de casar amb les opinions dels presidents del Club Bà squet Escolà pies, Ramon Pastoret, i del Club Bà squet Adepaf, Oriol Rabert. En aquest sentit, tots dos coincideixen a afirmar que la decisió de no tirar endavant el projecte s’ha realitzat sense consultar-ho amb les entitats. «Estic dolgut amb les formes, que per mi no han estat adequades. L’Ajuntament té dret a decidir el que cregui convenient, però considero que primer caldria parlar-ne, demanar l’opinió abans de prendre qualsevol determinació», detalla Pastoret. En la mateixa lÃnia, Rabert remarca que el govern municipal «va decidir cancel·lar el projecte sense consultar-ho als clubs, amb l’objectiu de fer-ho més endavant coincidint amb la inauguració del nou pavelló».
Com expliquen les entitats, la capitalitat del bà squet anava més enllà de la inauguració del nou equipament. «Era més que això, es feien molts actes paral·lels i els clubs hi treballà vem des del 2015. Era un acte positiu per la ciutat i pel bà squet, i si finalment es torna a projectar, primer de tot demanarem garanties», diu Pastoret.
Leave a Reply