La campanya “Ens emmerdes la ciutat” avisa els incívics que estaran vigilats

0
1290

Per excrements d’animals al carrer o per fomentar colònies de coloms i gats hi ha multes d’entre 300 i 1.500 euros


Figueres vol combatre amb fermesa l’incivisme d’alguns propietaris d’animals i acabar amb imatges massa comunes a diferents espais de la ciutat: les caques de gos. Tot i que es tracta d’una qüestió de sentit comú que ha estat objecte d’accions en altres mandats, la situació continua sent similar, per no dir pitjor. Les ordenances municipals ja preveuen sancions i, de fet, tal com va explicar ahir el regidor de la Via Pública, Quim Felip, el 2015 i el 2016 es van posar multes per un valor de 22.000 euros per incivisme. Sembla, però, que això no és suficient; i per aquest motiu l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa no només per conscienciar sinó per avisar d’una “labor d’extrema de vigilància” dels incívics, segons va alertar ahir el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes.

LA CAMPANYA. L’Ajuntament ha editat fullets per informar de les conseqüències de les caques i orines de les mascotes i també de les multes que es preveuen a les ordenances, que van des dels 300 euros als 1.500 per als reincidents. A banda dels rètols sota el lema “Ens emmerdes la ciutat”, també s’han fet plaques per avisar en desenes de punts de la ciutat localitzats que no es pot donar de menjar a gats del carrer i a coloms.

Des de fa uns 15 dies tres agents de la Guàrdia Urbana es dediquen a controlar els actes incívics dels propietaris dels animals o d’aquelles persones que alimenten coloms del carrer i colònies de gats. Durant els pròxims dies la tasca continuarà en horari de les 7 del matí a les 19 hores. La tasca també tindrà el suport de l’informador ambiental de l’Ajuntament. Des de l’àrea de Medi Ambient, però, alerten que malgrat els horaris establerts fora d’aquesta franja també hi haurà el mecanisme per obrir expedients si és necessari.

El regidor de Medi Ambient va explicar també que la campanya arribarà a les escoles perquè els nens i el seu entorn en prenguin consciència. El plafó amb el dibuix de l’empastifada de caca desapareixerà perquè els escolars puguin crear els seus dibuixos i els seus missatges. D’altra banda, Cruanyes va informar que ja s’han obert 26 expedients sancionadors a amos de mascotes per diversos motius.

EL CENS. L’Ajuntament de Figueres té registrats oficialment a la ciutat 2.098 gossos. D’aquests, 1.859 són registres vigents mentre que la resta poden haver mort o han canviat de municipi. Dels gossos actuals es calcula que només estan registrats el 50% del nombre real. Per tant, a la ciutat n’hi hauria uns 4.000. D’altra banda, al cens hi figuren oficialment 25 gats i 8 fures. Les xifres estan allunyades de la realitat i per això també s’ha tornat a promoure la campanya “Sóc responsable” d’indentificar i esterilitzar animals domèstics.

En aquest sentit, fins al 30 d’abril diferents centres veterinaris del municipi s’adhereixen a la iniciativa de la fundació FAADA i fan descomptes per instal·lar xips i esterilitzar animals. A Figueres hi col·laboren Canis&Dogs, Centre Veterinari Santiago Messeguer i Vet-animals. D’altra banda, Figueres té un conveni amb l’associació SOS Mininos del carrer que facilita l’esterilització de les colònies de gats.
L’ordenança municipal de tinença d’animals estableix l’obligatorietat d’identificar els animals de companyia. En cas d’incomplir-ho, la infracció considerada lleu està tipificada amb multes de 60 a 300 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li