La bola torna a rodar (tot i la Covid)

0
1252

Clubs de tennis, pitch & putts, camps de golf, hípiques, i moltes altres disciplines van reprendre l’activitat la mateixa setmana passada


Ja han passat 24 dies des del 2 de maig, dia en què els ciutadans van poder començar a fer esport a l’exterior de manera individual. I el dilluns de la setmana passada, amb l’entrada de l’Alt Empordà a la fase 1, van poder reobrir les instal·lacions esportives a l’aire lliure i els centres per a la pràctica d’esports individuals. Clubs de tennis, pitch & putts, camps de golf, hípiques, i moltes altres disciplines van reprendre l’activitat la mateixa setmana passada. Això sí, seguint uns protocols molt estrictes i conscients que, tot i que segurament amb el pas de les setmanes s’aniran suavitzant les mesures de seguretat, hauran de passar molts mesos perquè les coses tornin a ser com abans.

En qualsevol cas, els canvis publicats aquest cap de setmana pel BOE permeten que, des d’ahir, ja es pugui fer esport en grup. I la setmana que ve, si es passa a la fase 2, reobriran les escoles. Com que cada cop més pares han de tornar a la feina presencial, hauran de buscar opcions per deixar els menors; i el mateix passarà a l’estiu. I mentre els ajuntaments esperen les últimes indicacions de Sanitat per obrir preinscripcions per als casals, els clubs privats ja ho han començat a fer. L’oferta d’activitats és variada, però totes les opcions tenen un denominador comú: una reducció dràstica del nombre de places i l’aplicació de mesures de seguretat estrictes.

Tennis: Registres i moltes pilotes noves

Després de nou setmanes sense activitat, el Club Tennis Figueres ha reobert les instal·lacions, tot i que de moment els espais comuns continuen tancats; i els socis s’han d’adaptar a una nova rutina. Quan entren s’han de registrar, perquè tal com explica el director de l’escola de tennis, Carlos Pellejero, «si es donés algun cas sabríem amb qui haurà estat en contacte aquell dia l’afectat i ho tindríem més controlat». Passat el registre, es renten les mans amb gel hidroalcohòlic i van directament a la pista, reservada prèviament. Per jugar es poden treure la mascareta, però els partits –tant de tennis com de pàdel– només poden ser d’1 contra 1. En el cas de les classes, són individuals, els alumnes no toquen les pilotes –que cada setmana són noves–, i hi ha un circuit d’entrada i sortida marcat perquè no es creuin.

Paral·lelament, el club ha obert les preinscripcions per al casal d’estiu. I com que enguany hauran de reduir molt el nombre de places, han establert un sistema de prioritzacions: la setmana passada es podien apuntar els alumnes de l’escola de tennis i pàdel, i els socis; aquesta setmana, els que van participar en el campus 2019 i els familiars dels socis, i si sobren places s’obriran al públic en general.

Pellejero explica que serĂ  un campus diferent, perquè hauran d’aplicar moltes mesures de seguretat. En aquest sentit, destaca, per exemple, que limitaran l’aforament dels espais; s’organitzaran en grups de 10 infants que faran activitats paral·leles i no es relacionaran amb altres grups; cada tres grups tindrĂ  un responsable d’higiene i seguretat; no faran cap activitat a l’interior; potenciaran els esports individuals (tennis, minigolf, atletisme, pĂ del…) per limitar al mĂ xim el contacte fĂ­sic, o organitzaran les arribades i sortides per torns per evitar aglomeracions, entre d’altres.

Golf a Peralada i Navata

L’entrada a la fase 1 ha permès reobrir durant la darrera setmana les instal·lacions de l’Associació de Camps de Golf de la Costa Brava, que a la comarca compta amb el Golf Resort Peralada i el Golf Torremirona, a Navata. Aquest esport permet mantenir distàncies i grups reduïts però els protocols incideixen en mesures concretes abans, durant i després del joc, a més d’altres normes d’ús de les a les instal·lacions. Les reserves es fan en línia o per telèfon i els pagaments dels green fees són en línia o amb targeta de crèdit. Hi ha accés directe al tee 1 des del mateix aparcament 5 minuts abans de la partida. A més, també es fa una acurada desinfecció dels buguis i els carrets. Una altra mesura és la prohibició de moure elements de senyalització dels forats.

El campus EPS a Vilamalla, a punt

Tot i la incertesa amb les activitats d’estiu per a mainada, fa dies que es fan preparatius per a l’inici del campus de tecnificació a les instal·lacions del Vilamalla. Està organitzat per Elite Pro Soccer i, enguany, el nombre de places quedarà reduït a la meitat (no arribaran a 100 quan abans eren unes 200). I és que els protocols estableixen mantenir les distàncies de seguretat i crear grups reduïts (10 nens), que interactuaran com una unitat. És a dir, no es barrejaran amb altres, ni tampoc els seus entrenadors.

El coordinador del campus, Miquel Juan, explica que «ara com ara hi ha moltes coses que tenim clares, però amb altres estem a l’expectativa». Juan remarca: «El distanciament físic serà molt exigent amb totes les tasques, i els vestuaris no tindran l’ús habitual, serà l’entrenador qui deixarà les bosses i els estris i els nanos no hi entraran per res». Altres mesures seran l’absència de petos –la roba que es facilitarà serà reversible– i les ampolles estrictament individuals. A diferència d’altres anys, tampoc hi haurà activitats especials, ni servei de bus, ni festes. Es preveuen les entrades i sortides al campus de manera esglaonada, amb els elements d’higiene i seguretat establerts, i en cas de rebrot, l’organització té un pla virtual per a la continuïtat de l’activitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li