La Biblioteca de Figueres mostra les edicions musicals a Catalunya

0
1357

L’equipament vol ser el punt de trobada d’editorials, empreses i iniciatives catalanes que nodreixen de partitures, enregistraments i materials pedagògics i divulgatius a professionals i amants de la música


La protagonista de l’any a la ciutat és la sardana i amb motiu de la celebració de Figueres Capital de la Sardana 2017, la Biblioteca Fages de Climent organitza una trobada amb el món de les edicions musicals a Catalunya. Concretament amb aquelles relacionades amb la sardana, la cobla i els seus compositors.

DIJOUS, 18 DE MAIG. L’objectiu d’aquesta jornada és donar veu a les editorials, empreses i iniciatives catalanes que nodreixen de partitures, enregistraments i materials pedagògics i divulgatius a interessats, professionals i amants de la música. Aquest es considera un sector molt divers i poc divulgat. La biblioteca de Figueres vol donar cos a la vida pedagògica i a la recuperació del patrimoni de la música catalana. La jornada és d’accés lliure i es desenvoluparà al llarg del dia amb diferents xerrades i taules rodones. L’horari que seguirà la biblioteca serà el següent: de les 11 a la 13.30 h i de les 16 a les 19 h hi haurà una mostra de partitures, CD, mètodes, revistes i llibres editats a Catalunya i relacionats amb la sardana, la música de cobla i els seus autors.

A les 16.30 h es durà a terme unataula rodona sobre les publicacions musicals a Catalunya amb representants del Gremi d’Editorials de Música de Catalunya i del sector discogràfic. La taula estarà moderada per Alfons Gumbau.

La jornada clourà amb la conferència La sardana: mite i tradició. Una aplicació didàctica per a l’escola del musicòleg empordanès i professor de la Universitat de Girona, Joan de la Creu Godoy i Tomàs. Començarà a les 18.30 h, aquesta conferència es presenta per primera vegada en català després de la seva estrena a Mèxic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li