La 5a Fira de la Gent Gran oferirà més de quaranta activitats al centre de la ciutat

0
1306

L’esdeveniment ha rebut el premi al reconeixement de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya


La Fira de la Gent Gran de Figueres arriba a la cinquena edició amb més de quaranta activitats programades i ho fa amb un premi que mostra la seva bona tasca i consolidació. L’esdeveniment ha obtingut el Reconeixement de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Divendres passat els regidors de Fires, Jordi Masquef; la regidora de Gent Gran, Dolors Pujol, i la presidenta de l’Associació de la Gent Gran, Rosa Lloveras, van presentar oficialment el cartell de la fira i les activitats programades amb la col·laboració de 41 entitats.

El programa d’enguany començarà divendres, 16 de juny, a les deu del matí, amb activitats de gimnàstica a la plaça de l’Ajuntament, obertes a tothom. A dos quarts de sis de la tarda, al Museu del Joguet, es farà la presentació i taula rodona del el llibre Peluts, rockeros i ye-yés a la Girona dels 60, un homenatge a Fredi Faure. I a dos quarts de set, tindrà lloc la segona trobada de grups de rock d’abans i d’ara de l’Alt Empordà, “Xarucs 60”, a la Rambla, amb la participació de Musics Mix, Guillem Camós & Banda més la coral de l’Institut Deulofeu, The Peets, Cava Brut, Los Tinieblas, Bit Shadow, Give me five i Frankilesguilles.

Dissabte, 17, el programa començarà a dos quarts d’onze del matí, al Consell Comarcal, amb un acte de benvinguda a les persones representants dels consells consultius de la gent gran de les comarques gironines, i amb la taula rodona Fer-se gran, una etapa vital amb sentit. Paral·lelament, la major part d’activitats es concentrarà a la Rambla. A dos quarts d’onze, s’obriran els estands de les entitats i el mercat del brocanter i del col·leccionista, hi haurà animació esportiva a càrrec del servei d’esports de l’Ajuntament, i es farà una mostra de les diferents Unitats dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Figueres. A partir de les 11, un any més, diferents corals i escoles de dansa de la ciutat oferiran diverses actuacions i exhibicions. La jornada de dissabte clourà amb el Fira xou-espectacle de la Gent Gran 2017, i comptarà amb Regina Do Santos com a artista convidada.

Diumenge, com ja és tradició, es posarà el punt final a la 5a edició de la Fira a la plaça Catalunya amb una audició de sardanes al matí, amb la cobla Palafolls, un dinar popular i, a partir de les 4, un ball de tarda amb l’orquestra Boogie Woogie.

La fira de la Gent Gran de Figueres es considera una bona mostra de l’envelliment actiu a la ciutat i un bon referent per als joves. Figueres compta amb un col·lectiu de majors de 65 anys d’unes 7.000 persones.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li