La 28a edició de la Schubertíada homenatja Beethoven amb dos concerts

0
1233

Els dos eixos temàtics d’aquest any són la cançó poètica i la tradicional formació del clàssic quartet de corda


En una roda de premsa celebrada al Palau Moja de Barcelona, el dijous de la setmana passada, el director de la Schubertíada, Víctor Medem, acompanyat d’alts càrrecs d’institucions com el president de l’Associació Franz Schubert, Jordi Roch, ha donat a conèixer el programa de la Schubertíada 2020.

Aquesta edició d’enguany girarà al voltant de dos grans eixos: la cançó poètica i el quartet de corda. En total s’han programat 18 concerts del 14 al 30 d’agost entre Vilabertran i Castelló d’Empúries. A aquests s’hi han de sumar els quatre de la Schubertíada a Valdegovía, al País Basc.

CANÇÒ POÈTIQUES. En destaca la presència de Juliane Banse, que interpretarà, el dilluns 17 d’agost, un nou Viatge d’Hivern en clau femenina acompanyada per una de les personalitats més lligades al festival empordanès, com és el pianista Wolfram Rieger. Debutarà al festival Konstantin Krimmel, acompanyat per Doriana Tchakarova amb un programa de Schubert, Loewe i Schumann.

QUARTET DE CORDES. El gènere rei de la música de cambra estarà representat de forma destacada amb actuacions de formacions que estan en plena ebullició creativa. Una d’elles és Cuarteto Quiroga, que interpretarà obres de Haydn i Schubert. O el Quatuor Hanson. A més, també està garantida la presència de col·laboradors de primera fila per enriquir els programes, com ho són Barry Douglas, Anna Puig o Erica Wise.

CONFERÈNCIES. En tres de les actuacions programades, els ponents faran una breu reflexió sobre algun aspecte rellevant de l’espectacle programat aquell dia. La primera serà a càrrec d’Antoni Colomer, «Winterreise amb veu de dona», del dilluns 17 d’agost a les 19.30 h. L’escriptor Raül Garrigasait en farà la segona, «El poeta Friedrich Rückert, entre l’Orient i la música», el dissabte 22 d’agost a les 19.30 h. La darrera serà «Henri Duparc, la música de l’ànima», a càrrec de Silvia Pujalte, el 29 d’agost a les 19.30 h. Totes les conferències es realitzaran a la Sala Capitular de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran. Seran gratuïtes presentant l’entrada del concert del dia.

LA VENDA D’ENTRADES. Ja es poden adquirir els tiquets a través del web www.schubertiada.cat. Els socis de l’entitat també poden fer-ho a les Joventuts Musicals de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li