La 23a edició de la Fira-Mercat de la Cirera arriba a Terrades, aquest cap de setmana

0
1889

La tradicional fira de producte local se celebrarà diumenge, 2 de juny, al nucli del poble


 

Aquest cap de setmana Terrades celebra una nova edició de la Fira-Mercat de la Cirera, una de les festivitats més esperades de l’any. La fira es durà a terme al llarg del diumenge 2 de juny i enguany arriba a la 23a edició. Aquesta fira està organitzada per l’Ajuntament de Terrades, justament amb la col·laboració de la Diputació de Girona. I pel que fa a la programació, cal destacar que entre les activitats hi haurà la tradicional cursa, la fira d’artesania, concursos, sardanes i actuacions musicals, entre altres.

LES ACTIVITATS. El tret de sortida de la XXIII Fira-Mercat de la Cirera de Terrades serà a les 8.30 h amb la sortida de la VIII edició de la Cursa-Marxa de Muntanya Cirera de Terrades. Des de l’organització informen que hi haurà dos recorreguts per fer, un de 13 quilòmetres i un altre de 21 quilòmetres. El segon dels recorreguts de la cursa va ser una de les novetats de l’any passat, la incorporació de la mitja marató. Tothom que vulgui consultar informació relacionada amb la cursa o vulgui inscriure-s’hi, pot fer-ho a través de la pàgina web cursa-marxamuntanyacireradeterrades.blogspot.com.

LA FIRA DE LA CIRERA. Estarà oberta de les 9 a les 20 h i es repartirà entre el carrer Major i la plaça Major. Seguint la línia d’altres anys, s’hi podran trobar diferents parades de productors de la zona, que vendran el producte estrella local: la cirera de Terrades. Segons dades de l’any passat, en la darrera edició de la fira es van posar a la venda un total de 3.500 quilos de cireres i es venien en caixes de 2 quilos i 2,5 quilos. El preu el decideixen els productors locals.

A banda de la mostra i la venda de cireres, com en altres edicions hi haurà desenes de parades d’artesania repartides pels carrers del poble i també la trobada de vehicles Seat 600.

PER A LA MAINADA. Els més menuts també tindran cabuda a la vint-i-tresena Fira-Mercat de la Cirera de Terrades. Els organitzadors han mantingut l’espai d’inflables per a la mainada i estarà obert durant tot el dia. D’altra banda, de les 9 a les 16 h es farà el concurs infantil de pintura ràpida. Una de les actuacions musicals de la jornada serà la de Xaranga Bufatramuntana. Es tracta d’un grup de percussió que neix a finals del 2016 «de la mà d’alguns professors i alumnes de diferents escoles de música de Figueres amb l’objectiu de portar la música festiva al carrer, convertint-se així en la primera xaranga de l’Alt Empordà», tal com expliquen a la pàgina web.

SARDANES PER CLOURE EL DIA. La darrera activitat de la programació serà l’audició de sardanes que es farà a les 17 h a càrrec de la cobla La Principal de Porqueres. Aquesta formació sardanística va fundar-se el 1999, ara fa vint anys, a Porqueres, a la plaça d’en Manel Saderra i Puigferrer, «precisament en el dia en què tenia lloc la inauguració d’aquesta plaça per part de les autoritats locals. El mateix músic i compositor va dirigir la cobla en la primera sardana, que portava per nom: El llac per joguina», detallen a la seva pàgina web.

  • Pots consultar el programa de la fira, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li