La 14a Ruta de l’Art omple Castelló d’Empúries d’una harmonia de sensacions

0
892

El centre històric del municipi acull mostres expositives amb gran varietat de tècniques multidisciplinàries


Un any més, i ja en van catorze, Castelló d’Empúries s’omple d’un tsunami artístic gràcies a una nova edició de la Ruta de l’Art. Una proposta d’Anna Maria Constanseu que permet, fins avui dimarts dia 12 d’octubre, poder gaudir del treball de 105 artistes catalans, mallorquins i de Galícia ubicats en 17 punts del casc antic del municipi. Un projecte que com en l’edició anterior respecta de forma escrupolosa totes les mesures de la covid-19.

L’edició d’enguany va obrir les seves portes a les 11 del matí del dissabte 9 d’octubre, tot i que l’acte inaugural no va arribar fins a les vuit del vespre, amb la tradicional fotografia commemorativa de grup amb la presència d’organització i artistes. Des de llavors centenars de persones ja han fet via a les nombroses exposicions. Amants de l’art, assistents habituals, curiosos, i fins i tot alguns turistes sorpresos ja s’han acostat a diversos punts de la Vila comtal de Castelló d’Empúries.

A ritme d’un passeig pausat, es pot accedir a espais arquitectònics de primera, com la basílica de Santa Maria, on hi ha exposada la ceràmica de Margarida Geronès, o el Museu Cúria – Presó, amb les espectaculars escultures de Quim Vila que fusionen pedra fusta i metall amb gran subtilesa, i on també s’hi poden trobar les peces de porcellana i ferro de Nayra Caritx. La Ruta també permet gaudir d’exposicions en espais més petits i singulars, cedits en alguna ocasió pels mateixos propietaris, com el restaurant Les Voltes, on s’hi troben les joies d’Ana Sanchez i les peces artístiques de Susana Nicoletti.

Diferents ambients i espais amb un nexe comú: l’art.

VARIETAT CREATIVA. Una altra de les característiques inherents de la Ruta de l’Art és la varietat de disciplines que presenta. La pintura la trobem representada a través de les aquarel·les colorides de Josep Plaja, amb les peces de fruita sobre fusta Xavier Bisbe, els paisatges idíl·lics de Constanseu, a través dels traços de Paula Font, i els impactants quadres plens de color i potència, que recorden de resquitllada la proposta de Warhol, obra d’Agusil, entre molts d’altres artistes com Ricard Anson, Aida Mauri…

L’escultura també tu un gran pes en aquesta edició, amb creacions com les figures d’Eulàlia Monés, el conjunt escultòric d’Enric Teixidó, i les peces de Jordi Traveria amb vidre polit, entre d’altres.

A tot això cal sumar-hi propostes que barregen i entrelliguen disciplines com els quadres pictòrics de To Gallardo, que complementa amb peces tèxtils, els treballs de vidre de Genny Murià, o les fotografies de Jordi Cassú, on fa reflexionar l’espectador sobre com els tatuatges i les taques a la pell són, ben observats, un altre tipus d’art.

Per si això no fos prou, avui dia 12 a les 11 del matí s’ofereix un itinerari historicoartístic guiat amb maridatges DO Empordà.

MERCAT D’ART. Es tracta sens dubte d’un dels punts neuràlgics de la Mostra de l’Art. Situat a la Sala Municipal , l’espai presenta diverses fileres formades per una mostra de les creacions dels artistes que exposen al llarg de la ruta. Aquestes peces es troben perfectament identificades amb el nom del creador, el títol i també el preu, ja que la principal característica d’aquest mercat és que ofereix la possibilitat d’adquirir físicament obres dels diversos autors. Un espai que reuneix una petita mostra de la feina dels autors i que ofereix un tastet del que es pot trobar a la Ruta. A més a més, també hi han exposats els dibuixos guanyadors del rutakids2020 i la fotografia vencedora del #rutagram2020, obra de Marc Fa Quintana.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li