Koke del Campo: ‘El desig i la il·lusió seria poder accedir al Mundial A’

0
1536

El figuerenc Koke del Campo, resident des de fa anys a la Jonquera, afronta una nova experiència internacional com a segon entrenador de la selecció de Brasil, que diumenge va iniciar el seu rumb en el campionat de la segona edició dels World Roller Games


 

Com afronta aquest repte amb el combinat brasiler?
Amb molta il·lusió, com sempre, després de la petita decepció per no poder complir els dos anys que teníem amb la selecció alemanya –arran de la destitució de l’entrenador Jordi Molet i tot el seu equip tècnic. Quan em va trucar en Jordi Camps per proposar-me donar-li un cop de mà amb la selecció brasilera no m’ho esperava, i em ve molt de gust per dos motius: un, perquè és una selecció sud-americana, amb qui no he treballat mai; i l’altre és perquè aquests mundials es fan a Catalunya, a casa meva.

Competirà en el Mundial B.
Exacte. En aquest nivell encara no hi he treballat mai fins ara, es tracta d’un altre tipus d’hoquei patins, no és l’hoquei d’elit de la selecció espanyola, per exemple, però si escoltes i mires sempre hi ha coses per aprendre. És una categoria més soferta i amb menys recursos, però això també et fa espavilar.

Quin és el nivell de Brasil?
El combinat es troba ara en un moment una mica complicat, les estrelles que ha tingut els últims anys s’han fet més grans i paral·lelament estan sortint una sèrie de jugadors joves. En definitiva, he arribat a la selecció en un moment de canvi generacional.

Per tant, quin ha de ser l’objectiu en el Mundial?
El desig i la il·lusió seria poder accedir al Mundial A. Per aconseguir-ho, hauríem de quedar primers de la lligueta del Mundial B, on hi ha Suïssa, Alemanya i Austràlia, i després vèncer l’últim classificat del Mundial A, Colòmbia té molts números. Si ho aconseguíssim seria meravellós, ara bé, l’objectiu és anar partit a partit i afrontar el canvi generacional. No tenim pressa a l’hora de confeccionar un molt bon equip.

Què em pot dir dels jugadors brasilers, més enllà d’aquest relleu generacional?
Els jugadors brasilers que estan jugant al Brasil no tenen el nivell de les principals lligues europees, però normalment els que poden i els que en tenen ganes tenen certa facilitat per fer el salt, sobretot a Portugal. A partir d’aquí, poden quedar-se a terres portugueses o fer un nou salt a altres lligues com ara l’espanyola, per exemple. La meitat dels jugadors que tinc estan jugant al Brasil, alguns d’ells han estat estrelles d’aquest esport i han jugat a Europa, són jugadors que van formar part d’aquella generació d’ara fa vint anys que era una fornada molt bona, un equip que va ser capaç d’enfrontar-se a les millors seleccions.

Què té de diferent aquesta experiència?
Que és un equip en què s’entrena molt menys, els mitjans són menors i formen part d’un Mundial B, on el nivell general és més petit. Tot i això, podem tenir més o menys mitjans, però la il·lusió és innegable: treballen molt i bé i intenten aprendre coses per portar-les als seus clubs del Brasil.

Té algun repte futur en ment d’aquest tipus?
La veritat és que no. No tinc cap més repte que fer un bon entrenament avui i, a partir d’aquí, extreure tota la informació possible de la pista i fer uns bons vídeos per poder treballar detalls. Si llavors guanyem, perfecte, però si no és possible ens servirà per créixer. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li