‘Kiel Hejme’ s’exposa a quinze aparadors

0
944

La mostra planteja un itinerari a través de quinze retrats de Montse Capel amb escenificacions d’època


La fotògrafa Montse Capel ha presentat en un acte el passat divendres a la Fundació Clerch i Nicolau, el projecte Kiel Hejme. Es tracta d’una exposició itinerària per diferents negocis centenaris de la ciutat de Figueres, on es mostrarà a cadascun del seus aparadors una imatge d’època. Cada instantània estarà acompanyada d’un codi QR, on s’explicarà la història del comerç però també algun fet destacable i a vegades poc conegut de la ciutat.
El projecte de Capel, que compta amb la col·laboració dels comerços participants, l’Ajuntament de Figueres, la Funcional Teatre i l’Arxiu Municipal, convida a fer un itinerari que parla de Figueres i de com ha estat mollejada amb el pas del temps. Capel explica l’origen del projecte: «em vaig inventar una història, com si convides a algú de fora i volgués que es sentis com a casa. Es tracta de fer conèixer els negocis, i els canvis que alguns han viscut. La història d’una ciutat la marquen els ciutadans i els botiguers en tenen molta». Uns comerciants que no només han cedit l’espai per a les imatges: «em van ajudar moltíssim en tot el tema de l’atrezzo, la documentació… i sobretot el dia que vam fer les fotografies, ens ho van posar molt fàcil».

L’estrena. Aquesta exposició de carrer es pot visitar des d’ahir dilluns 16 de maig fins al proper 20 de juny. A més a més, des de l’oficina d’informació i turisme es proporcionarà la informació per fer-ne el recorregut.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li