Jutgen una dona per permetre que violessin la filla de 7 anys a canvi de diners o droga

0
1079

La dona també hauria maltractat i humiliat la menor, i l’hauria obligat a presenciar relacions sexuals


Una dona s’enfronta a 22 anys de presó per permetre que un home violés la seva filla de 7 anys a canvi de diners o marihuana. La fiscalia l’acusa d’un delicte de maltractament habitual, quatre delictes de maltractament en l’àmbit familiar a persona especialment vulnerable, un delicte continuat d’exhibicionisme i provocació sexual, un delicte de corrupció de menors i un delicte continuat d’abusos sexuals a menor d’edat en comissió per omissió amb agreujant de parentiu. I a part de la presó, també sol·licita una multa de 7.200 euros, que indemnitzi la menor amb 30.000 euros, i que la inhabilitin per exercir la pàtria potestat durant 6 anys.

Segons recull l’escrit d’acusació de la fiscalia, els fets van passar el 2008 a Roses, on l’acusada i la nena van conviure, juntament amb el marit de la mare. L’acusació pública sosté que durant aquell any de convivència la mare va sotmetre la menor a «un clima continuat de violència», amb maltractaments, agressions, vexacions i humiliacions constants.

«La va sotmetre a càstigs i pallisses», exposa l’escrit, que entre els episodis descriu que l’acusada obligava la menor a menjar del terra posant-se de quatre grapes, li feia ingerir aliments de la brossa, la feia desfilar en roba interior i botes de taló pel passeig marítim, o deixava que el seu marit orinés a sobre de la nena.

A més, també descriu un seguit d’agressions físiques: «Li cremava els braços amb cigarrets i la colpejava amb pals», indica. I almenys en dues ocasions –segons l’acusació pública– li va ruixar el cap amb líquid antiescarabats fent servir d’excusa que la nena tenia polls. D’aquesta manera, hauria provocat lesions capil·lars a la menor.

L’escrit d’acusació també recull que la mare obligava la nena a observar-los a ella i al marit quan mantenien relacions sexuals, i que un cop la va fer mirar mentre l’acusada li feia una fel·lació a un desconegut dins un vehicle. I continua relatant que amb l’objectiu d’aconseguir diners o marihuana, en diverses ocasions «va permetre» que un desconegut violés la nena.

L’acusació pública recull que l’octubre del 2010 la nena va passar a estar tutelada per la Junta de Castella i Lleó, i que el juliol del 2012 van atorgar la custòdia permanent a la seva família d’acollida. Va ser el 2017 quan, acompanyada dels pares d’acollida, va interposar una denúncia.

El cas havia d’arribar a judici dijous a l’Audiència de Girona, però es va suspendre perquè faltava un testimoni. La secció tercera ha fixat el judici per al febrer.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li