Junts ofereix els seus 8 regidors per fer un govern de concentració

0
567

Masquef proposa la incorporació del seu grup al govern figuerenc ‘sense sous, ni càrrecs’ i deixant els ‘partidismes’


A punt de complir-se els dos anys de la presa de possessió d’Agnès Lladó com a alcaldessa de Figueres, el portaveu de Junts, Jordi Masquef, ha fet una oferta al govern quadripartit. El seu grup, amb 8 regidors a l’oposició, proposa entrar al govern. Els regidors de Junts s’afegirien als 11 que sumen ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres.

Jordi Masquef va anunciar l’oferta davant dels mitjans de comunicació dimecres de la setmana passada, i es va comprometre a fer-la arribar al govern de la ciutat de manera formal. El portaveu de Junts va argumentar que la proposta es feia «després d’un profund debat intern, no només dels membres del grup municipal, sinó també de les persones que van concórrer a la candidatura de Junts el maig del 2019». La decisió s’hauria pres «després de fer balanç dels dos anys de mandat i, sobretot, vista la situació actual que pateix la ciutat». Masquef va deixar clar que posen a diposició del govern «les 16 mans dels regidors de Junts, sense demanar sous ni càrrecs i, per tant, assumint i compartint responsabilitats». També va afegir: «Creiem que és hora de deixar partidismes i de treballar en pro de la ciutat».

A l’octubre del 2019, Junts ja va fer una oferta a ERC per fer fora el PSC del govern. El motiu era el context per la sentència del procés. Ara, però, segons Masquef, «la situació ha canviat i seria bo per la ciutat un govern de concentració».

LLADÓ. Sense conèixer de primera mà l’oferta de Masquef —i en resposta a la premsa— Agnès Lladó va dir el mateix dimarts que el govern està «obert» a escoltar. L’alcaldessa va posar exemples de consensos aconseguits com el pla de reactivació econòmica o el de transició energètica. Va afegir que l’actual govern «ja és un govern d’unitat, un quadripartit i estem oberts a parlar de tot tenint clar cadascú quin és el rol que té assignat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li