Junts i el regidor no adscrit s’abstenen en la votació del pressupost per al 2023

0
821

El pressupost municipal per al 2023 ja ha passat el tràmit de l’aprovació inicial després del ple extraordinari de dimarts passar


 

El pressupost municipal per al 2023 ja ha passat el tràmit de l’aprovació inicial després del ple extraordinari de dimarts passat. De fet, ja se sabia que la majoria de l’equip de govern (ERC,PSC,Canviem, GUanyem) permetria tirar endavant els comptes, però es desconeixia què faria exactament l’oposició.

Doncs bé, els cinc regidors de Junts per Figueres es van abstenir i també ho va fer el regidor no adscrit, Carles Arbolí. Ja se sabia que els tres regidors no adscrits s’abstindrien però només ho va fer un. Els altres dos, Miquel Fernández i Alba Albert, no van anar al ple per motius que no han transcendit. Ciutadans, per la seva banda, va votar en contra dels comptes.

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va defensar els comptes assegurant que es tracta d’un pressupost pensat per seguir «transformant» la ciutat i per donar resposta «a les necessitats socials i econòmiques» actuals. El cap de l’oposició i regidor de Junts, Jordi Masquef, però, va acusar l’equip de govern de voler «inflar» els números amb previsions poc realistes, com ara els més de 2 MEUR previstos de plusvàlues. Tot i això, Masquef va reconèixer un canvi «de formes» de l’equip de govern amb l’oposició i va afegir: «No volem ser el grup del no pel no i, en un exercici de responsabilitat i confiança envers el govern, ens abstindrem».

En el mateix sentit, el regidor no adscrit va criticar mancances en el compliment dels acord presos en relació amb el pressupost del 2022, però va justificar l’abstenció perquè ara es recollien propostes d’aquell acord. El regidor i portaveu de Cs, Héctor Amelló, va acusar el govern de tenir un model de ciutat «fracassat» i de no «haver estat capaços de resoldre problemes crònics» de Figueres. També va dir que s’han abandonat els barris i que hi ha molts «guetos».

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li