Juliane Banse i Matthias Goerne tornen a la Schubertíada de Vilabertran

0
946

La soprano Juliane Banse i el baríton Matthias Goerne, dos clàssics de la Schubertíada de Vilabertran, actuaran de nou en la 24a edició d’aquest festival dedicat al lied i a l’obra de Franz Schubert, que tindrà lloc del 18 d’agost al 3 de setembre. Concretament, la prestigiosa soprano alemanya serà l’encarregada d’inaugurar el festival amb un recital amb el pianista alemany Wolfram Rieger, un autèntic mestre de l’acompanyament. A la segona sessió, Banse compartirà escenari amb el baríton Adrian Eröd, amb duets de Schumann i Mendelssohn, a més d’una selecció del Cançoner italià de Wolf.
Per la seva banda, Matthias Goerne també hi farà dues actuacions, amb dos programes ben diferents, acompanyat del pianista Alexander Schmalcz.
La programació del festival, que es va presentar dimecres passat, al Palau Moja de Barcelona, portarà també el debut d’“estrelles de demà”, o joves promeses, com va fer fa més de dues dècades amb l’aleshores desconeguda Juliane Banse. En aquesta edició, els debutants a nivell espanyol seran el tenor suís Mauro Peter, que actuarà dins el cicle La bella molinera de Schubert; la soprano alemanya Anna Lucia Richter, que va inaugurar el Festival de Lucerna passat al costat del director d’orquestra i violinista Bernard Haitink, i el joveníssim pianista rus Daniel Kharitonov, una de les sorpreses del darrer Concurs Txaikovski de Moscou i que interpretarà a la canònica de Vilabertran l’obra més virtuosa de Schubert, la Wanderer-Fantasie.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li