Judici a l’home acusat de matar el seu sograstre a ganivetades a Figueres

0
786

Un tribunal popular format per set homes i dues dones és l’encarregat de jutjar Juan Ricardo H.L., acusat de matar el seu sograstre a ganivetades el juliol del 2006. L’Audiència de Girona ha escollit aquest dilluns els nou membres del jurat popular que haurà de dictaminar les circumstàncies amb les quals es va produir l’homicidi. El ministeri fiscal demana una pena de 12 anys per l’acusat a qui aplica un atenuant perquè en el moment dels fets anava begut. L’embriaguesa era tan elevada, segons la defensa, que creu que l’han d’absoldre aplicant-li un eximent complet.

El judici ha començat aquest dilluns a l’Audiència de Girona amb l’elecció del jurat popular. Preveuen que l’acusat declari dimarts al matí. El cas asseu a la banqueta dels acusats un home de nacionalitat equatoriana, Juan Ricardo H. L., acusat de clavar 36 ganivetades al padrastre de la seva parella el 12 de juliol del 2006 a Figueres després d’una discussió.

Segons el ministeri fiscal, l’acusat i la víctima van començar a discutir quan Juan Ricardo H. L. va agafar un ganivet i li va clavar 36 ganivetades que li van seccionar la jugular i l’artèria pulmonar. La fiscalia li aplica d’entrada un atenuant per embriaguesa perquè considera que tenia disminuïdes les seves capacitats a causa de l’alcohol ingerit.

La defensa, en canvi, creu que havia begut tant alcohol que era incapaç de saber el què es feia i, per això, demana un eximent complet. En cas que el jurat popular no tingui en compte aquesta alternativa, la defensa sosté que l’acusat va actuar en legítima defensa. Segons aquesta versió, la víctima va provocar la baralla dient-li que la seva parella li era infidel i va ser aquesta qui va treure el ganivet i el va intentar agredir.

Durant la primera jornada del judici fiscalia i defensa han traçat les línies principals del cas davant del jurat popular. El fiscal ha demanat als nou membres del jurat que avaluïn fins a quin punt 36 ganivetades es poden considerar legítima defensa. ‘Sospitarien d’un policia que per reduir un lladre li dispara 36 trets?’, ha preguntat als membres del jurat el fiscal posant en entredit els arguments de la defensa.

La defensa, per la seva banda, sosté que Juan Ricardo H. L. va actuar ‘amb l’ànim de defensar-se’ de l’atac inicial de la víctima.

El ministeri fiscal demana 12 anys de presó per un delicte d’homicidi amb l’atenuant d’embriaguesa. El fiscal però ja ha avançat que segurament demanarà un agreujant per abús de superioritat. La defensa, en canvi, admet que l’acusat va matar la víctima però creu que l’han d’absoldre per la ingesta d’alcohol o perquè va actuar en legítima defensa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li