Juan Manuel Abuin: ‘Els usuaris que sintonitzin la nova ubicació de la nostra emissió veuran contingut en HD’

0
916

El director d’Empordà Televisió parla de l’arribada del 5G, que tornarà a fer que els usuaris hagin de resintonitzar


Empordà TV i Canal 10 canvien definitivament a final de mes el seu canal d’emissió. L’arribada del 5G tornarà a fer que els usuaris hagin de resintonitzar.

Per què haurem de resintonitzar?
Tots els canals que estaven situats del 50 al 60 hauran de desaparèixer per deixar espai al 5G. Els emissors que ocupaven aquests canals han de canviar.

On aniran?
Els baixaran, o els reubicaran. Això es fa per fases, i ara ens trobem a la del segon dividend, que afecta Empordà TV i Canal 10.

Sempre és una molèstia canviar de canal.
Sí. Però hem tingut sort.

Sort?
Sí, ens han inclòs en aquest canvi, que també agrupa canals importants, entre els quals hi ha TV3, La 2… Això ens va molt bé, ja que en el cas d’un canal televisiu petit com nosaltres, si no estàs inclòs en una mesura similar, el canvi et pot matar.

M’ho pot explicar millor?
Doncs això implica que un tècnic ha de venir als edificis que tinguin centraleta i efectuar els canvis que corresponen. Entre aquests hi ha l’obertura del canal pel qual arribarà Empordà TV i també Canal 10. Si només ho hagués de fer per als canals petits, segurament la gent no avisaria.

Sembla complicat. Què haurà de fer la gent des de casa?
L’usuari final només ha de resintonitzar els canals, i després ordenar-los com més li convingui.

Quines millores hi notarà?
L’usuari no notarà gaires millores en els canals generals, ja que la gran majoria de canals grans, els del grup d’Antena 3, TV3, TVE… ja emeten normalment amb altes definicions.

I en els més petits?
Aquí sí que hi haurà millores. A partir d’avui els usuaris que sintonitzin la nova ubicació de la nostra emissió veuran contingut en HD.

Ah, vostès ja ho tenen preparat?
Sí, des de fa dos o tres anys. De fet, des que vam començar el 1991, sempre hem intentat tenir el nostre equip de treball a l’última.

Això vol dir que en el cas que algun televisor no pugui emetre en HD, a l’inici del mes vinent no podrà rebre ni Empordà TV ni Canal 10?
Exactament. En aquest cas seria necessari comprar un nou televisor. Nosaltres, a partir de l’emissió d’avui, ja avisem que aquesta dualitat en SD i HD té termini. Concretament, el 30 de setembre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li