Josu Currais: ‘És una de les meves millors temporades’

0
1492

El futbolista Josu Currais (Castelló d’Empúries, 1993) viu la seva enèsima aventura esportiva a l’estranger. Ho fa a Finlàndia, on ja va jugar fa uns anys abans de passar per altres països com l’Índia, Polònia o els Estats Units. El d’enguany és un dels seus cursos futbolístics més prolífics, ja que lidera el rànquing de màxims golejadors del seu equip, el FC Lahti


 

Aquesta és la seva segona experiència al futbol finès. Casualitat o predilecció per aquest lloc?
Sí, aquesta és la meva segona temporada aquí, però no és per res en especial, perquè es tracta d’un país molt difícil per viure. El temps que fa no és el millor per gaudir, precisament, però em va sortir l’oportunitat de tornar a accedir al futbol professional i els dos cops que he vingut he fet bones temporades.

Com definiria el futbol de FinlĂ ndia?
És molt més físic del que es pot jugar a Catalunya o a Espanya. Ara bé, el nivell està pujant molt i crec que d’aquí a uns anys serà l’esport número u. Només fa falta mirar la selecció, que el més segur és que jugui l’Eurocopa de l’any vinent, i això farà que el futbol canviï, que sigui més europeu.

És el màxim golejador (6 gols).

Sí, soc el màxim golejador de l’equip i també he fet algunes assistències. Ha estat un dels meus millors anys pel que fa als números, l’entrenador i els companys m’han donat molta confiança i m’he sentit bé.

Un dels seus millors anys, doncs?
Sí, és una de les meves millors temporades. He pogut participar en el 77% dels gols que ha fet l’equip i això em fa estar molt content en l’àmbit individual.

Com valora la temporada del seu conjunt?
Aquí a Finlàndia es disputa una lliga entre els dotze equips i, després, entre el primer i el sisè juguen una lligueta per decidir el campió i, del setè al dotzè, es juga per no baixar. Nosaltres hem competit en aquest segon grup, i ja ens hem salvat.

FinlĂ ndia, els Estats Units, l’Índia… Amb quina experiència es queda?
Em quedo, sens dubte, amb l’experiència de l’Índia. Hi havia 80.000 persones al camp i també vaig fer un bon paper, allà, on m’estimen molt. Als Estats Units també vaig estar-hi molt bé, era una competició molt professional.

I a quin paĂ­s li agradaria jugar?
Si et soc sincer, m’agradaria jugar a Alemanya o a Anglaterra, dos països on mai he pogut jugar i m’agradaria molt. El futbol allà és un estil de vida i seria una gran experiència. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li