Josep Ministral més suggerent

0
1870

El pintor Josep Ministral presenta divendres 21, a l’Hotel Bon Retorn de Figueres, l’exposició Ombres fractals de tramuntana. Es tracta d’una quinzena de peces de format mitjà i gran en què l’artista s’expressa per primera vegada amb tècnica de paper collage, la qual practica des de fa dos anys. “El meu interès és suggerir més que mostrar les coses, la mirada especial sobre l’obra la té l’espectador i el que queda és la commoció que ens ha provocat; no cal tant que l’entenguem com el fet que ens commogui”, va explicar Josep Ministral.

el color i el paisatge. Tots els quadres de l’exposició estan marcats per la presència d’un fons que combina el blanc pur amb unes lleus ombres de color gris clar i, al damunt d’aquesta superfície, es troben les conegudes formes fractals de Ministral, retallades i pintades amb la paleta de colors habitual de l’artista. “En realitat treballo amb pocs colors, el que doni la sensació que n’hi ha molts és que estiguin posats al seu lloc. Els colors no es poden utilitzar de qualsevol manera i menys per caprici.
Visualment ben combinats actuen sobre la raó i els sentiments”, va comentar l’artista, qui sobre la varietat cromàtica utilitzada en aquesta exposició va dir: “Més que un color en concret, són gradacions que van d’un color a l’altre creant una atmosfera cromàtica. Referent a aquesta obra que presento, en principi les formes son deixades a l’atzar com si el vent les empenyés sobre el fons blanc del paper amb els colors nets i gens contaminats com després d’una tramuntanada”. L’efecte que aconsegueix , que està marcat per la gran lluminositat, és el de mirar a cel nítid sobre el qual s’albira centelleig de la natura empordanesa batuda pel vent. “El paisatge empordanès hi és present no de manera descriptiva sinó sensitiva. A la meva obra d’aquests últims anys hi ha present un repertori de formes i colors que discorren en harmonia amb espais de llums i ombres, entre fractals i tramuntanades. Les ombres serveixen per veure les coses amb més nitidesa; els perfils que es projecten a través de la llum proporcionen una sensació d’estar davant d’una naturalesa destil·lada, reproduint allò més essencial com són les emprentes, les marques, les taques… A través dels fractals he descobert el llenguatge inesgotable de la natura, un laberíntic espai geomètric de formes i proporcions relacionades amb l’estudi del moviment”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li