Josep Fuentes: “El projecte està preparat i amb una mica de sort, el 2022-2023 ja tindrem la depuradora”

0
1526

“A un poble no pararies mai de fer projectes, sempre hi ha feina a fer”, assenyala l’alcalde de Pont de Molins


Com definiria el poble de Pont de Molins?
Sempre l’he definit com un poble amb futur. És un poble petit, però tenim la gran virtut que passa el riu la Muga i som la porta d’entrada i sortida d’Europa. Això vol dir que estem molt ben situats geogràficament i és un poble fantàstic per venir a viure. Tenim tots els serveis necessaris per no haver-nos de desplaçar pràcticament a la capital i per tant, per això penso que Pont de Molins és un poble amb molt de futur i amb capacitat per créixer.

Què no ens podem perdre?
Tot i ser un poble petit, tenim molta oferta per visitar i, per exemple, tenim moltíssims molins que la gent no coneix. A més, un dels factors més destacables és el Roure, que ja el tenim acabat i ha quedat molt bé. I el que m’agradaria destacar de Pont de Molins és que estem notant que venen moltes parelles amb fills a viure, i això és molt important per l’escola i el poble.

Què destacaria dels projectes que ha pogut tirar endavant?
Són molts… però un dels que em va doldre més és el Roure. Quan vaig entrar a l’Ajuntament, ara fa catorze anys, el monestir de Santa Maria del Roure estava en ruïnes, només eren pedres, i avui ja és un gran edifici ben restaurat. Cal pensar que portem més de set anys treballant, i és molt dur, perquè el Roure no és fer una casa de nou, és mantenir l’essència i posar les pedres tal com estaven, tal com encaixaven… i un dels projectes que més he gaudit, podria dir que és el del Roure. I per suposat, també és molt important tot el que fa referència a la zona industrial, ja que és donar vida al poble. La zona industrial de Pont de Molins la tenim ubicada a l’altre costat de carretera, i això no molestarà al nucli del poble. I no m’oblido de la Farinera, un dels edificis més espectaculars del municipi, s’ha recuperat un edifici emblemàtic i amb molta història, i també ha costat molt recuperar-ho perquè la finca és molt gran i hi havia molta feina.

Quins projectes queden al tinter?
Tenim concedida la depuradora, el projecte ja està fet i amb una mica de sort, el 2022-23 ja tindrem la depuradora. S’instal·larà també a l’altre costat de carretera, on hi havia unes granges abandonades. I la deixalleria també està projectada i anirà ubicada al costat del pavelló. A un poble no pararies mai de fer projectes, sempre hi ha feina a fer.

Estan remodelant l’edifici del 2+2. Serà un restaurant, oi?
Estem molt contents perquè era un edifici que feia molt de mal al poble, hi havia ocupes i situacions difícils, i finalment l’ha comprat el propietari del restaurant La Parra de Sant Climent Sescebes, que sempre dic que no és un restaurant de luxe, però sí de prestigi, i valorem molt que hagi apostat per venir aquí, ja que volem el millor pel poble. L’Ajuntament li dona el total suport, a més, hem canviat el POUM per arreglar la situació d’aquest edifici.

Fa 14 anys que és alcalde. Es tornarà a presentar?
Ser alcalde és molt bonic i t’omple molt, però és cert que tindré 78 anys quan arribin les pròximes eleccions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li