José Luis Torres: “Crec en les majories perquè penso que és l’única forma d’enfrontar de manera directa les responsabilitats de govern”

0
901

L’enginyer, docent i escriptor és autor del llibre ‘El último docenio político figuerense’


 

Tot i ser articles d’opinió, recullen l’evolució política a la ciutat de Figueres. Quines característiques en destacaria dins l’àmbit polític?
Una constant sensació d’inestabilitat. Jo crec en les majories perquè penso que és l’única forma d’enfrontar de manera directa les responsabilitats de govern, els èxits i els fracassos sense excuses de socis infidels. Figueres només ho ha aconseguit una vegada, però, dissortadament, l’experiència, a diferència d’altres ciutats, no va resultar positiva.

Que els articles publicats es presentin agrupats en permet fer una lectura més continuada. Creu que aquest llibre generarà polèmica entre alguns dels seus lectors?
El llibre, com diu, és un recull de publicacions que malgrat dedicar-se in extenso als darrers dotze anys, comença la narració fent referència al principal personatge polític figuerenc, Santi Vila, a l’any 2000; és ja història. La polèmica que no generés en els seus moments no l’acabaria de veure ara.

Com escull els temes que utilitza als seus articles?
Normalment per les seves característiques de preocupació ciutadana, d’actualitat, o per estar relacionats amb temes antics però connexos.

Al llibre hi trobem diverses respostes als articles, com les de l’artista Daniel Lleixà, o de Francesc A. Picas, president honorari d’Hispània Martir. Que suposa per a vostè rebre resposta dels seus articles?
Que l’escrit ha suscitat un mínim d’interès. A més, si són com els de les persones que cita, són d’agrair.

Creu que ha canviat la seva forma d’escriure al llarg d’aquests anys?
Doncs, sincerament, no sabria què respondre. Potser el lector pugui fer un judici més objectiu que el meu.

De tots els articles que hi trobem, amb quin es quedaria? Per què?
Amb aquells de caràcter més familiar o personal. Per justícia.

Se’n penedeix d’algun?
No; en tot cas més aviat me’n penedeixo d’haver tingut d’escriure’ls.

Alguna vegada hi ha hagut algun article que no ha sortit publicat?
Sí, però no per censura, sinó degut a disponibilitats d’espai (jo era un col·laborador extern convidat) i a la setmana següent ja hi havia un altre tema d’actualitat, o perquè es tractaven d’exercicis d’oratòria, d’apunts per possibles noves publicacions que no van ser necessàries.

Què li agradaria que pensés el lector quan acabi el seu llibre?
Doncs que ha estat una manera persistent i continuada de col·laboració cercant, ni que hagi estat mitjançant la discrepància, la millora ciutadana.

Per cert, a la portada hi trobem la cita «Dalí només podia néixer a Figueres…», me l’explica?
Sí, com ja he dit en diverses ocasions, la frase no és meva, sinó de l’antic secretari general municipal el senyor Fernando González. Me la va transmetre en una ocasió mentre jo li expressava la sorpresa pel surrealisme de no recordo quina tessitura municipal.

Vostè col·labora amb l’HORA NOVA. Hi ha algun projecte similar relacionat amb el nostre setmanari?
Doncs sí. Ja està fet el recull i en procés de maquetació. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li