José Castellón: ‘L’exclusió porta l’incivisme i tot ve provocat per les males administracions’

0
1516

José Castellón és el candidat a l’alcaldia de Figueres per Guanyem Figueres


 

On creu que ha malinvertit el govern de Figueres durant aquest últim mandat?
Penso que el problema de la inversió a l’Ajuntament de Figueres ha estat, sobretot, en l’administració. S’ha invertit molt en unes àrees però en altres com Cultura, Educació, Serveis Socials i Habitatge es nota que no s’ha invertit.

Què ha fet bé el govern?
Ara mateix no puc dir res que hagi fet bé perquè no he vist cap de les propostes que he presentat a títol personal, per exemple.

El seu partit, amb qui estaria disposat a pactar a l’hora de crear un govern per a la ciutat?
Cal entendre que som un partit totalment d’esquerres i lògicament la dreta està descartada. No pactarem res amb ells, i més amb una dreta com la que ha sortit a Figueres, Vox, que som totalment pols oposats. Nosaltres som assemblearis i jo no soc un cap de llista que pugui decidir sol, com fan altres partits. Nosaltres decidirem en assemblea.

Com pensen revertir els índexs de pobresa i risc d’exclusió social? La situació és alarmant.
Les polítiques socials han de passar per invertir en l’Oficina de l’Habitatge, que, gràcies a la CUP i Compromís, es va fer. Ara hi ha setanta habitatges que es poden ocupar, però falta la inversió del consistori perquè es puguin habitar finalment. Per llogar un habitatge, a Figueres, necessites un sou molt elevat, sobretot pel que fa a joves i gent gran. I una de les inversions principals ha de ser aquesta. La nostra proposta és que s’ha de governar per a les persones i fer que aquestes siguin el centre de la política. Cal la visió de la gent del carrer, no des de l’oficina o del cotxe oficial. Per això al nostre equip hi ha tanta diversitat.

Quan entrarà en servei el tercer pavelló i la segona piscina si la decisió és a les seves mans? I el finançament d’on sortirà?
No en tinc el ple coneixement, però nosaltres hem bloquejat aquesta inversió i no és perquè no hi estiguem d’acord, però veiem una quantitat de capital massa elevada. Hi ha d’haver un pavelló esportiu però no de 6 milions d’euros. Ara mateix hi ha altres prioritats a la ciutat.

L’obertura de Las Vegas ha estat un fracàs?
La Figueres que coneixem és la dels mandats de Santi Vila, Marta Felip i Jordi Masquef, i és la Figueres del folklore i de la ciutat aparador. El cinema Las Vegas ha estat un fracàs igual que ho han estat les càmeres de vigilància, entre altres. S’ha de treballar per a les persones que viuen a Figueres, no només per a aquell que ve dues o tres hores, compra i després marxa. Hem de procurar una ciutat que s’adapti als que hi viuen i que sigui accessible per a tothom.

Què cal fer amb l’antiga plaça de Braus?
De moment no podem contestar, ja que no està parlat ni estudiat.

Digui’m, amb una frase, en què es diferencien les seves propostes de la de resta de candidatures en els següents àmbits.
-Seguretat/Civisme
És una de les claus necessàries a Figueres, la inversió més gran i més urgent és l’educació. Si invertim en educació, que estem a la cua, millorarem la situació. Si no comencem a treballar des de les arrels, l’arbre es mor. El que no podem fer és tractar l’incivisme amb persones que no hem invertit, l’exclusió porta l’incivisme i tot ve provocat per les males administracions.

Apostem per la seguretat, que puguem sortir de casa tranquils sense que ningú t’hagi de vigilar ni que hi hagi d’haver un gos que costa 250 euros treure’l al carrer i hagi de treballar. No creiem en aquest tipus de seguretat. La seguretat en què creiem és aquella en què el ciutadà té una feina estable i un habitatge amb aigua, llum i menjar, i que la mainada pugui anar a l’escola sense diferències socials. Si hi ha això, no hi ha delinqüència, ja que ve arran de la necessitat i l’exclusió social.

-Mobilitat/Aparcament
Apostem pel transport públic, perquè així no es col·lapsi tant la ciutat. Apostem perquè l’àrea interurbana també pugui utilitzar aquest transport públic i que els pobles propers a la ciutat tinguin la facilitat d’utilitzar-lo, com Vilafant, Llers… I d’aparcaments, apostem pels dissuasius i públics.

-Urbanisme i equipaments
Els equipaments són molt difícils d’aconseguir quan no són per al grupet que governa. Hi ha d’haver igualtat per a tothom i veure clar que tots els barris són Figueres.

Barris
Hem de tenir barris sense diferències ni exclusions. Tots han de tenir espais on poder treballar la cohesió social i que hi hagi aquesta convivència sana, bona i transparent. Els barris s’han de sentir propers al govern de l’Ajuntament i no l’han de veure com un problema, sinó com una solució. No podem tenir barris de primera i barris de segona.

-Comerç
Apostem pel comerç de proximitat. Som un dels partits que es va oposar a l’extensió d’horaris dels diumenges.

-Immigració
Hi ha 90 nacionalitats diferents i sovint ens confonem amb la gent que és de Figueres i que porten molts anys aquí però que, per exemple, no poden votar. Aquesta és una de les àrees en què cal treballar més, i des del partit apostem per això, per totes aquelles persones que viuen a la ciutat i que encara que tinguin una altra nacionalitat puguin tenir el dret a votar i a escollir quin partit els representarà. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li