Jornada esportiva per ajudar gent gran

0
1541

La Fundació Huellas de Solidaridad té previst adquirir cases, en un futur també a Girona, on gent gran sense recursos pugui viure-hi 


La Fundació Huellas de Solidaridad fa anys que té com a objectiu únic i exclusiu treballar per impulsar projectes relacionats amb l’ajuda a persones grans necessitades. Amb seu a Cantàbria, la seva última idea ha sigut l’adequació d’una casa per tal que persones grans sense recursos puguin anar-hi a viure o a passar-hi el dia.

La idea principal és que la casa tingui un màxim de deu habitacions, amb la qual cosa volen evitar una massificació. Tenen clar que la selecció de persones es farà estrictament seguint la precarietat en què es trobin els necessitats, que podran viure a la casa amb les seves mascotes, una possibilitat que en la majoria de residències no s’ofereix. De moment la casa adquirida per la Fundació es troba a Cantàbria, encara que en un futur preveuen disposar de cases per tot Espanya, una de les quals serà propera a la seu de la franquicia d’assegurances de Barymont a Girona.

Davant d’aquest engrescador projecte, dels pocs que tenen com a objectiu final solidaritzar-se amb la situació que viu la gent gran, l’empresa Barymont ha decidit, des de fa uns anys, treballar conjuntament i organitzar esdeveniments per tal de recaptar fons per a la Fundació.

La seu de Barymont a Girona, conscient de l’important pas que farà la Fundació amb l’adequació de la primera casa per a gent gran sense recursos, ha organitzat un esdeveniment esportiu el proper 19 d’agost amb el qual volen recaptar el màxim de fons possibles per agilitzar-ne la construcció.

“UN PRECEDENT”. El director de l’empresa a Girona, Eusebi Fernández, detalla la il·lusió que els fa des de Barymont d’organitzar el que serà la primera jornada de recaptació de fons a comarques gironines. “Creiem que aquesta experiència pot marcar un precedent amb la resta de seus de Barymont, que ja estan pensant quin tipus d’acte poden preparar per tal d’aconseguir aplegar gent al voltant d’aquesta causa benèfica”, ha expresat Fernández.

La jornada ideada per al proper 19 d’agost se celebrarà a l’espai Hat-Trick del Palol de Vilatenim, on les diverses instal·lacions -camp de futbol i pistes de pàdel- juntament amb el gran espai verd que envolta la zona, permetran dedicar una jornada sencera a la lluita per fer més digna la vida de la gent gran. Els esdeveniments esportius programats són una cursa de 10km, un torneig de Futbol7 i un altre de pàdel.

A banda de les activitats esportives, els assistents també podran participar en jocs de cucanya, fer tallers de globoflèxia o passejar amb Segway. La cita s’allargarà fins a la nit, quan està previst que es faci una discomòbil.

Per facilitar la participació del màxim de gent possible, des de Barymont han decidit que la entrada al recinte sigui gratuïta i que els assitents només hagin de pagar per fer les activitats esportives, que costaran 15 euros i inclourà esmorzar. Les consumicions al bar també tindran un cost que, juntament amb el que es recapti de la participació dels tornejos i la cursa, aniran destinats íntegrament a la Fundació.

Aquesta serà doncs, si s’aconsegueix l’èxit previst, la primera edició d’una jornada que marcarà les pautes que han de portar a la Fundació Huellas de Solidaridad a expandir el seu projecte.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li