Jornada de Tecnologia i Innovació

0
1327

El Cercle Euram va organitzar les sessions amb el suport del Patronat Politècnica, ACCIÓ i l’Ajuntament de Figueres. L’objectiu era donar a conèixer els grups d’investigació que col·laboren amb diverses empreses


 

Més de 60 persones van estar presents dijous passat a la Jornada de Tecnologia i Innovació per apropar els grups de recerca de la UdG a les empreses del territori. L’acte, en el qual hi van assistir tant empresaris com estudiants, estava organitzat pel Cercle Euram i la UdG, amb el suport del Patronat Politècnica, ACCIÓ i l’Ajuntament de Figueres.

Durant les sessions es van donar a conèixer els grups d’investigació que més col·laboren amb l’empresa i també els casos d’èxit tant amb companyies locals com internacionals. D’aquesta manera es difonia aquesta acció amb les empreses del territori i es mostraven les opcions de col·laboració que existeixen amb la universitat en l’àmbit de la innovació i la tecnologia.

Durant la jornada, els vuit grups de recerca de la Politècnica UdG es van presentar en un format molt àgil i van compartir les seves capacitats i coneixements. Els àmbits tecnològics que van sorgir van ser: tractament d’aigües, caracterització de nous materials, disseny de producte, gamificació, economia circular, big data, intel·ligència artificial, tecnologia de processos industrials i lean, visió artificial, i materials biodegradables, entre altres. Els grups que van participar van ser: Lequia, Vicorob, Amade, Cid, Gilab, Lepamap, Grep i Exit. D’altra banda, ACCIÓ va mostrar els ajuts i els programes actius que poden encaixar en la realització de projectes al voltant de la tecnologia i la innovació.

La jornada neix de la col·labo-ració del Cercle Euram de l’Empordà i el Patronat Politècnica, que tenen la voluntat de millorar la relació empresa-universitat a la demarcació i augmentar així la competitivitat de les empreses associades. Totes dues entitats esperen continuar treballant en nous projectes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li