Jordi Vidal: ‘No vaig xiular cap final mundialista, però ser el màxim responsable arbitral ho supera tot’

0
1852

El destí encara en tenia una de pensada per acabar d’engalanar la trajectòria del figuerenc Jordi Vidal, que s’ha convertit en el nou màxim responsable arbitral del Comité Internacional d’Hoquei Patins. 


Quina sensació et va passar pel cap quan et van proposar aquest nou càrrec?
Felicitat, va ser una notícia molt gratificant. Em va trucar el nou president del Comité Internacional d’Hoquei Patins (CIRH), Carmelo Paniagua, que també és el president de la Reial Federació Espanyola de Patinatge, per dir-m’ho.

L’acord va ser ràpid?
Sí, ens vam reunir a Barcelona i ens vam posar d’acord ràpidament. Em va dir que fes el que creiés convenient, amb aquest càrrec seré un jutge únic, no tindré ningú al costat i hauré de prendre les decisions pertinents. Aquests tipus de càrrecs és positiu que els ocupin persones que coneixen l’esport, que l’han mamat des de petit, i suposo que també per això han pensat en mi.

En algun moment havies pensat que t’oferirien aquest nomenament?
Sí que m’havia passat pel cap que em trucarien de la Federació Espanyola o Europea, amb qui vaig tenir converses, però això no. Per mi va ser una sorpresa molt gran, no m’ho esperava.

Consideres que és la cirereta del pastís a la teva trajectòria?
I tant, és el màxim on pot arribar un exàrbitre internacional, més amunt ja no s’hi pot anar. Com a àrbitre vaig arribar a dalt de tot i fora de l’arbitratge aquest nomenament és el repte més gran.

La selecció espanyola va arribar a moltes finals de Mundial i això et va impedir no poder-ne xiular cap. Aquesta elecció contraresta aquest compte pendent?
Per descomptat, i no només ho contraresta, sinó que ho supera per molt. Això d’ara és el súmmum estic molt content.

Parlem de la tasca que hauràs de desenvolupar. Hi ha molta feina per fer?
Hi ha coses per fer, sí. Considero que l’arbitratge s’ha de reactivar una mica, cal polir-lo. La situació la veig bé, però cal que l’àrbitre sàpiga estar dins d’una pista, és important que tingui mà esquerra i també mà dreta. És a dir, s’ha de ser alguna vegada estricte, òbviament, però no durant tot el transcurs del partit. A partir d’aquí, aniré aconsellant de la manera que pugui i sàpiga.

Moltes ganes de començar a treballar en aquest nou càrrec, doncs?
Sí, moltíssimes ganes. De fet, aquest estiu se celebraran els World Roller Games a la Xina, que serà el primer esdeveniment en el qual actuaré com a màxim responsable de l’arbitratge internacional.

Ets vicepresident de l’Hoquei Figueres i delegat del primer equip del CP Jonquerenc. Ho podràs compaginar tot?
La veritat és que partir d’ara estaré molt i molt ocupat. El Figueres no el deixaré, és la meva ànima i no vull plegar fins que hi hagi un equip sènior, però és possible que hagi d’abandonar el Jonquerenc, no crec que pugui amb tot, és molt difícil.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li