Jordi Masquef: ‘Volem revisar el sistema de serveis socials, s’ha d’acabar amb la polĂ­tica del subsidi’

0
1807

Jordi Masquef Ă©s l’actual alcalde i candidat a l’alcaldia de Figueres per Junts per Figueres


 

On creu que ha malinvertit el govern de Figueres durant aquest Ăşltim mandat?
Caram, anem forts… bĂ©, potser a les pistes del CusĂ­.

Què ha fet bé el govern?
Moltes coses, però em sento especialment orgullós d’haver desencallat el tema del pavelló.

Amb qui pactarien i amb qui no?
No pactaria amb Cs, és mutu, ho han deixat claríssim, i tampoc pactaria amb la CUP perquè no comparteix el mateix projecte de govern que nosaltres. Segurament tampoc pactaria amb el PP. No es tracta tant de sigles com de model de ciutat. Cs ens diuen que som uns colpistes, amb la CUP tenim un model de Figueres diametralment oposat i diria que no amb el PP, però sí amb acords concrets perquè la M. Àngels Olmedo té aquest sentit de responsabilitat envers la ciutat. Ella sempre posa la ciutat al centre.

Com pensen revertir els índexs de pobresa i risc d’exclusió social?
Considerem que el remei fonamental per revertir la situació és fer una aposta per l’educació i per la promoció i el progrés econòmic. D’aquesta manera la situació de vulnerabilitat de molta gent de Figueres millorarà. En canvi, segurament altres partits et diran que s’han d’injectar més diners en vena a serveis socials. No, això és un error. Per tant, educació i promoció i progrés econòmic.

Si la decisió està en les seves mans, quan entraran en servei el tercer pavelló i la segona piscina? I amb quin finançament?
El pavelló entrarà en servei el 2021, tal com està definit al projecte amb 5,8 milions d’euros. S’estan soterrant les línies i quant a l’obra, ara la passarem a licitació i l’adjudicarem, i les línies han d’estar acabades al novembre del 2019. Li sumen 16 mesos d’execució, per tant, 2021. El finançament ja està pressupostat. Al darrer ple es va aprovar un plurianual per invertir 2,2 milions d’euros l’any 2020 i la mateixa quantitat el 2021. Pel que fa a la segona piscina, em vaig reunir amb la gent del club natació amb la veritat per davant i aquest projecte l’hem d’endegar quan acabem el tercer pavelló. El projecte pot ser tranquil·lament el 2021 i anys després la construcció de la piscina.

L’obertura de las Vegas ha estat un fracàs?
No, en cap cas. Recuperem un espai històric al centre de la ciutat que ennobleix el carrer Sant Pau amb una aportació mínima de l’Ajuntament, 350.000 euros. A més, l’Ajuntament té una opció de compra sobre aquest immoble d’un milió d’euros.

Què cal fer amb la plaça de Braus?
Tenim un projecte realista per remodelar la plaça de Braus, no volem piscines, ni centres… S’ha de conservar la façana que estĂ  protegida, buidar-ho tot de dins, mantenir les grades que es puguin aprofitar i convertir l’espai en una gran Ă gora. De dia seria un espai pĂşblic obert, que tambĂ© es podria utilitzar per a algun espectacle a manera de Teatre Grec de Barcelona. A mĂ©s, amb un aparcament de 350 places al cantĂł ho tindrĂ­em tot.

Digui’m amb una frase en què es diferencien les seves propostes en els següents àmbits:
– Seguretat/Civisme
Allò que ja vaig dir en el meu discurs d’investidura, que algú va dient que em copio el seu programa. Vaig anunciar un pla de xoc contra l’incivisme i la inseguretat i tolerància zero. A més, ampliació de la plantilla de la Guàrdia Urbana, dotar-la de més mitjans i més tecnologia i compliment estricte de les ordenances municipals.

– Mobilitat/Aparcament
En aquests 6 mesos he aconseguit desencallar l’aparcament de la carretera del Far, a Figueres li falta pàrquing, no dissuasori, sinó de proximitat. Tenim un projecte molt realista de crear 1.000 places d’aparcament gratuït de proximitat a 5-10 minuts del centre. També som conscients que hem de canviar tot el sistema de senyalització, vehiculant la gent que vingui de fora perquè puguin aparcar gratuïtament a 5 o 10 minuts del centre.

– Urbanisme i equipaments
S’ha de desencallar el POUM d’una vegada per totes i el POUM ens ha de donar resposta, per exemple, a l’hora de planificar les noves rondes però una cosa és planificar i l’altra executar. Hi ha qui diu que farà les rondes, sí, però amb quins calés? El POUM també ha de definir una ciutat urbanísticament més amable, amb més sòl industrial i també més sòl residencial.

– Barris
S’ha d’acabar d’executar la divisió de la ciutat per barris o per districtes. Cada barri ha de tenir un regidor de referència. Al barri de Sant Joan calen tres potes: urbanisme, via coercitiva i via educativa i social. I, sobretot, que tothom s’ho cregui.

– Comerç
Hem de fer de Figueres una ciutat més atractiva, acollint festivals i esdeveniments, perquè hi hagi més comerç extern. I amb l’intern, hem de fomentar l’educació perquè tingui més poder adquisitiu. D’altra banda, hem d’escoltar aquesta persona que està disposada a invertir 30 o 40 milions d’euros a l’antiga Sala Edison.

– ImmigraciĂł
Hem d’acollir la gent que ve a buscar una situació millor, però calen drets i deures i no polítiques bonistes. Volem revisar el sistema de serveis socials perquè considerem que s’ha d’acabar amb la política del subsidi. Això fa un efecte crida brutal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li