Jordi Gratacós, Chevalier des Arts

0
922

Catalans il·lustres com els arquitectes Ricard Bofill i Òscar Tusquets, la soprano Victoria de los Ángeles, l’actor Josep Maria Flotats, el pintor Antoni Tàpies o els escriptors Manuel Vázquez Montalbán o Carles Sentís han estat distingits, al llarg dels darrers anys, amb el títol de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, atorgat pel Ministeri de Cultura francès.
A la llista ara s’hi ha d’afegir un empordanès. Es tracta del promotor musical Jordi Gratacós i Rigall (Figueres, 1957). La distinció, que rebrà dimarts vinent al consolat francès, ha estat impulsada pel director de l’Institut Francès de Barcelona, Pierre Raynaud, pel cònsol de França a Barcelona, Pascal Brice, i per l’ambaixador de França a Madrid, Bruno Delaye.
Segons la ministra de Cultura de França, Christine Albanel, “aquesta és una de les quatre ordres ministerials de la República Francesa, i, en conseqüència, una de les principals distincions honorífiques. Amb aquesta distinció, el Ministeri de Cultura i de la Comunicació honra les persones que han destacat per la contribució que han fet a la projecció de la cultura francesa al món”.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li