Joel González, fitxatge de la LFP per lluitar contra l’arranjament il·legal de partits

0
1038

Joel González jugarà un paper destacat en la lluita contra l’arranjament il·legal de partits de futbol a l’Estat espanyol. El figuerenc, actual campió olímpic de taekwondo en pes mosca, ha estat fitxat per la LFP (Lliga de Futbol Professional) per estudiar aquesta problemàtica des de la seva doble vessant de criminòleg i esportista. L’altempordanès té previst marxar al final de març a Brussel·les (Bèlgica) per incorporar-se a FederBet, empresa especialitzada en apostes esportives en l’àmbit mundial. Durant dos mesos i mig, González aprendrà a detectar les apostes il·legals i els partits arreglats, amb l’objectiu d’impulsar un FederBet estatal a la seva tornada.
Javier Tebas, president de la LFP, va contactar amb González mesos enrere per oferir-li aquesta proposta, que es va concretar el dilluns 25 de febrer a València, on la Fundació del Futbol Professional va organitzar el fòrum ‘Match fixing, apostes i crim organitzat’, sobre l’arranjament il·legal de partits. En aquest fòrum, a banda de Tebas, també hi va participar Francesco Baranca, secretari general de FederBet, entre d’altres experts en la matèria.
“Per a mi, és una oportunitat única, ja que podré portar a terme la meva carrera professional com a criminòleg i ho faré vinculat amb el món de l’esport”, comenta Joel González, que admet que “mai no m’hauria imaginat que podria combinar-ho”. El taekwondista figuerenc es mostra “entusiasmat” amb la proposta de la Lliga de Futbol Professional i diu que té moltes ganes d’anar a Brussel·les per veure com treballa FederBet.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li