Joan Reynal: ‘Formem un equip de govern amb ganes de fer prosperar i donar vida al poble’

0
612

Conversem amb el tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Festes Populars, DinamitzaciĂł i PromociĂł TurĂ­stica i RelaciĂł amb les Entitats  


 

Què en destacaria del poble d’Agullana?
Hi ha molts edificis i equipaments a destacar, com ara el Museu de l’exili cultural catalĂ  de 1939, que tot i la pandèmia, el 2020 va rebre 454 visitants. TambĂ© el Museu Necròpolis Can Bech de baix, l’esglĂ©sia romĂ nica dels segles XI i XIII, el casal de la gent gran i l’espai jove, la piscina municipal, o els edificis modernistes, com l’Asil Gomis, la Societat La Concòrdia, les escoles, Casa Estela, Can Parellada… TambĂ© cal destacar la sala polivalent per 220 persones i el centre de dia, que n’hem recuperat i rehabilitat la nau lateral i es convertirĂ  en una sala d’exposicions i conferències. TambĂ© s’han celebrat els deu anys del Punt de lectura, unes trobades literĂ ries que es fan al JardĂ­ de la Societat amb escriptors i escriptores que bĂ© o han publicat un llibre recentment o han obtingut algun premi, han vingut, per exemple, Rafel Nadal, SĂ­lvia Soler, MĂ rius Serra, Carme Roca o Vicenç Villatoro, entre molts altres. Tot sota l’organitzaciĂł d’Enric Tubert i amb la col·laboraciĂł de l’Ajuntament. Voldria dir que per la Festa de la Gent Gran, el 25 d’abril, es repartirĂ  als majors de 65 anys un llibre escrit per l’Enric Tubert, Agullana desapareguda, que Ă©s un recull de fotografies antigues del poble. Aquest 2020 tambĂ© hem fet la primera Cursa de la Dona, amb 253 inscrits i la col·laboraciĂł de l’AFA i el consistori. I tambĂ© celebrarem el centenari de la fundaciĂł del Club Esportiu Agullana.

On i en què ha treballat l’equip de govern?
Ja ha passat gairebĂ© mitja legislatura i em dedicat esforços a fer tasques de manteniment i millora de diferents espais del poble com: les escoles, la llar d’infants, el camp municipal d’esports, les pistes esportives, el centre de dia, a les fonts i a camins rurals… TambĂ© hem llogat dos solars per aparcaments, però sobretot el que hem fet Ă©s tenir el poble net i polit. Hem instal·lat tambĂ© dispensadors de bosses i recollidors per les caques de gos, hem fet un parc infantil nou, hem remodelat el camp de futbol i ara tenim en marxa el de la zona de les Feixes. TambĂ© tenim el cementiri ben cuidat, tot i que en un futur immediat s’hi faran obres de manteniment i millora. A la plaça major tambĂ© s’han fet obres de manteniment i hem col·locat plaques solars a la llar d’infants i al centre de dia. Pel que fa a la captaciĂł d’aigua de consum que ens ve de la muntanya, tambĂ© s’han fet millores i ara estĂ  en procĂ©s el tancament del dipòsit municipal per millorar la seguretat.

Vostè s’encarrega de la relació amb les entitats del poble, com la definiria?
Hem establert vincles de cooperaciĂł i una bona relaciĂł entre les entitats i l’ajuntament, això facilita la feina a tothom. Les entitats mĂ©s actives sĂłn l’AFA, el Club Esportiu Agullana, La Societat de Caçadors, la Societat La Concòrdia, l’AssociaciĂł de VeĂŻns de l’Estrada, la Colla del Rec i d’altres. Conjuntament vam organitzar el repartiment de mascaretes a l’inici de la pandèmia, cosides per persones voluntĂ ries del poble. Durant el confinament, tambĂ© es va repartir una ampolla d’oli de 2 litres als majors de 60 anys, d’una donaciĂł particular. I vam poder organitzar una quina alternativa, repartint i venent els cartons per les cases del poble. Aquest dissabte passat, l’AFA va fer una xocolatada solidĂ ria amb piruletes per recaptar fons pel cĂ ncer infantil. Entre tots hem sabut adaptar-nos a la situaciĂł sanitĂ ria intentant no suspendre els actes que es podien fer d’una manera alternativa, però segura. D’aquesta manera hem pogut tirar endavant festes i tradicions, adaptades, com els Reis, el Carnaval (la festa de la Xuia), els concerts, la diada de l’11 de setembre, la festa de l’Estrada… Entre altres. A l’Ajuntament D’Agullana, amb l’alcalde al capdavant, formem un equip de govern de cinc persones actives, amb ganes de fer prosperar i donar vida al poble. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li