Joan Padern: ‘Volem que el Peralada sigui un projecte de poble’

0
1300

Quan fa unes setmanes Miquel Llobet va presentar la seva renúncia com a president del Club Futbol Peralada, des de la Junta tenien clar que el projecte havia de continuar. Joan Padern, qui va ser alcalde del municipi i des de fa molts anys ha estat vinculat al club, es farà càrrec de l’entitat verd-i-blanca durant un any i mig. El futbol base i la consolidació del primer equip, eixos vertebradors del full de ruta


Com afronta aquesta nova etapa com a president del Peralada?
La situació que vivim ara és totalment anormal, la Covid ens ha transformat a tots, i als clubs esportius encara més, perquè tenim unes necessitats de seguretat molt més exigents i l’obligació de fer les coses amb sentit comú. És una etapa diferent, una etapa en què tothom està espantat i a l’expectativa per saber com cal afrontar aquest context. Una colla d’amics, el grup que quedava de la Junta, va decidir continuar de manera conjunta: el primer any i mig jo en seré el president i l’any i mig següent, ho serà l’Àngel Grau; després convocarem eleccions. L’objectiu és aguantar el futbol, que és un esport que és protagonista al poble des de fa molts i molts anys.

Un projecte popular, vaja.
Absolutament. Hi ha molta il·lusió, perquè gairebé tothom qui porta el futbol base del club és gent de Peralada, i fins i tot el tècnic del primer equip, l’Albert Carbó, també és d’aquí. Hi ha molta gent del poble vinculada a l’entitat, i ens sabia greu no continuar, és clar. A més, tenim cap a 240 nens al planter i un equip a Tercera Divisió que mantindrem i, de moment, l’objectiu principal és conservar-lo a la categoria. En un poble de 2.000 habitants, què més podem demanar? En definitiva, volem que el Peralada sigui un projecte de poble.

La decisiĂł del senyor Llobet us va agafar per sorpresa?
En Miquel és una persona amb molts anys de vinculació al club i tots li hem d’estar molt agraïts per tota la feina que ha fet. Pel que fa a la seva decisió, no vull entrar a valorar-la, ell ha fet el que ha cregut oportú i nosaltres continuarem la feina i li agraïm els serveis que ha donat. A partir d’aquí, si ens vol donar un cop de mà, n’estarem encantats de la vida.

Parlem d’un projecte continuista, doncs?
Sí, és un projecte continuista, però sempre dins les possibilitats d’un poble de 2.000 habitants, que això ho condiciona molt. El que volem és potenciar molt el futbol base i mantenir el primer equip, si el tenim a Tercera Divisió perfecte, però si és a Primera Catalana, també. No tenim cap aspiració a res més, en aquest sentit.

El futbol ha tornat fa poc a Peralada. Com s’està desenvolupant el dia a dia en temps de Covid?
En efecte, ara hem començat els entrenaments del futbol base. A l’entrada del camp hi ha dues persones que atenen a tothom qui ve. Tothom ha d’entrar amb mascareata, amb control de temperatura i amb la desinfecció de mans corresponent. A més, tenim uns aparells que serveixen per desinfectar tot el material que fa servir la mainada per fer els entrenaments, ho desinfectem abans i després de les sessions. Paral·lelament, també establim un llistat per tenir ben clar qui entra cada dia a les instal·lacions, per tal que si hi ha un cas es pugui donar una resposta ràpida i eficient. De fet, aviat incorporarem un aparell que, a través d’un lector electrònic, facilitarà l’entrada de la gent amb carnet de manera eficient, això agilitzarà molt la feina.

La gent ho trobava a faltar, el futbol?
La mainada ho necessitava. De fet, aquest estiu ja vam organitzar un campus –el The Samba Campus– que va anar molt bé, no hi va haver cap problema. Ara als nens se’ls veu feliços, i als pares també, i aquesta sensació que torna a haver-hi esport i que la mainada gaudeix genera una tranquil·litat absoluta. Si ho sabem mantenir bé crec que no tindrem gaires problemes.

Abans parlava del primer equip i de l’objectiu inicial, la permanència. Tenint en compte la trajectòria de l’any passat, no es pot pensar en cotes més altes?
D’objectius, tots. La temporada passada vam agafar una vertical ascendent espectacular, segur que hauríem acabat en play-off. Aquest any intentem fer un equip competitiu, si les coses surten bé estarem a dalt, però si les coses no van tan bé l’objectiu serà mantenir la categoria. Anem a lluitar-ho tot, però l’objectiu principal és mantenir la Tercera Divisió. Hi ha molta il·lusió, en Nitus Santos i l’Albert Carbó formen un gran tàndem i porten la gestió de l’equip d’una manera fantàstica, certament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li